Vin vești bune de la Guvern pentru credincioșii care vor să meargă la biserică de Crăciun.

Vin vești bune de la Guvern pentru credincioșii care vor să meargă la biserică de Crăciun. În urma scandalului de la Constanța,

legat de pelerinajul Sfântului Andrei, reprezentanții Executivului anunță că slujbele dedicate Nașterii Domnului se vor putea oficia atât în exteriorul locașurilor sfinte, cât și în interiorul acestora. Vor trebuie respectate, totodată, măsurile de siguranță anti-coronavirus.

Slujbe în interiorul bisericilor de Crăciun
După scandalul care s-a iscat la Constanța, legat de pelerinajul Sfântului Andrei, reprezentanții Guvernului au făcut, vineri, un anunț important pentru credincioși.

Secretarul general al Executivului a precizat că de Crăciun se vor putea face slujbe nu doar în exteriorul bisericilor, cât și în interiorul lor, cu condiția respectării măsurilor de protecție anti-coronavirus, informează Digi 24.

Decizia a fost luată după o întrevedere cu reprezentanţii Secretariatului de Stat pentru Culte şi cu cei ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Scopul acesteia a fost luarea unei decizii prin care Crăciunul să poată fi sărbătorit creștinește.

”Am vorbit săptămâna aceasta cu reprezentanţii Secretariatului de Stat pentru Culte şi cu cei ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Identificăm împreună soluţii prin care Crăciunul să poată fi sărbătorit creştineşte la biserică. Reprezentanţii cultelor religioase susţin şi ei că trebuie să se

respecte toate măsurile de combatere a pandemiei, deoarece suntem cu toţii conştienţi de nevoia de a proteja sănătatea românilor. Astfel, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară,

slujbele de Crăciun se pot desfăşura atât în interiorul, cât şi în afara bisericilor. Doamne ajută”, este mesajul postat pe Facebook de secretarul general al Guvernului.

”Respinge, ca neîntemeiată, cererea de suspendare parţială a Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa nr. 72 din 10.11.2020 în ceea ce priveşte Anexa 1 punctele 2 teza I, 6 – 6.1, 6.2 raportat la punctul 5, punctul 13, formulată de reclamanții Arhiepicopia Tomisului prin Arhiepiscopl Tomisului- Înalt Preasfințitul Teodosie Petrescu (… ) în contradictoriu cu pârâții Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța,

Prefectura Județului Constanța, prefectul județului Constanța și Inspectoratul pentu Situații de Urgență Constanța. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare”, se arată în decizia tribunalului.

Realitatea este să vedem ce se întâmplă după alegeri. Bunul Dumnezeu să lucreze iar noi sa fim mai buni! Amin!

Citeste si Masca: Cât timp va mai fi nevoie sa o purtăm.  Ce cred specialiștii

Citeste continuarea