Vești rele pentru utilizatorii WhatsApp. Aplicația nu va mai funcționa pe unele dispozitive

WhatsApp este una dintre cele mai utilizate aplicații de socializare. Tot mai multe persoane și-au făcut cont aici, inclusiv din România. Vești proaste pentru utilizatorii acestei aplicații. Din perioada următoare vor avea parte de surprize extrem de neplăcute, fresh24.

WhatsApp nu va mai funcționa

Reprezentanții au anunțat de curând că aplicația WhatsApp nu va mai oferi suport

tehnic pentru anumite telefoane care au versiuni vechi de Android ori iOS. Astfel, anumite telefoane, modele mai vechi, nu vor mai putea beneficia de avantajele oferite de această aplicație, pentru că nu o vor mai putea descărca.

WhatsApp va înceta în curând să funcționeze pe milioane de telefoane chiar de la data de 1 februarie 2022.

Conform informațiilor transmise de specialiști, aplicația de socializare nu va mai funcționa pe niciun iPhone care are un sistem de operare mai vechi decât cel iOS 8. Astfel, asta înseamă că un iPhone 6 sau mai nou nu va avea probleme, ci cele sub această generație.

„Pentru cea mai bună experiență, vă recomandăm să utilizați cea mai recentă versiune de iOS disponibilă pentru telefonul dvs.”,

a spus WhatsApp într-o postare pe blog.

Nici telefoanele cu Android mai vechi de 4.0.4 nu mai sunt eligibile. Astfel, vor fi afectate 53 de modele de telefoane, începând cu 1 noiembrie.

De la această dată, acestea nu vor mai putea fi actualizate și asta înseamnă că, ulterior, nu vor mai funcționa din iarna anului viitor și vechii utilizatori nu vor mai putea comunica pe această platformă.

Pentru a te asigura că nu pierzi datele de pe contul tău, cel mai bine este să faci un backup înainte de 1 februarie și așa vor fi

transmise pe noul telefon. Pozele, conversațiile, înregistrările și orice alte informații se vor salva, după care vor apărea pe noul dispozitiv pe care te loghezi.

Astăzi, se spune că WhatsApp are peste 2 miliarde de utilizatori activi lunar la nivel global și este clasat printre cele mai populare aplicații de mesagerie mobilă din lume. Schimbarea anunțată de reprezentanți nu este deloc una bună, pentru că mulți oameni folosesc

aplicația foarte des și nu toată lumea își permite un telefon nou doar pentru a putea comunica.