Veste bună: Premierul interimar Nicolae Ciucă clarifică situația cu privire la carantina totală

Vineri dimineață, într-o ședință de Guvern, premierul interimar Nicolae Ciucă a anunțat prelungirea stării de alertă și a vorbit posibil lockdown de care oamenii se tem tot mai mult în utlima vreme.

Având în vedere că numărul de cazuri a crescut considerabil, circulă zvonul că România va intra în carantină totală luna aceasta,

chiar în preajma sărbătorilor de iarnă. Această idee a fost combătută de mai multe persoane importante, iar în completare vine și Nicolae Ciucă.

Carantina totală, doar o informație greșită
În ultima perioadă, a circulat tot mai mult zvonul că România va intra în carantină totală după alegerile parlamentare. Deși situația este una destul de dificilă și numărul de infectări este încă

unul mare, deși au fost impuse mai multe măsuri de prevenire și de reducere a riscului de infectare, autoritățile asigură că nu se pune problema de un lockdown la nivel național, pentru că economia și societatea nu ar mai putea suporta o astfel de lovitură.

Premierul interimar Nicolae Ciucă a anunțat joi că starea de alertă se prelungește pentru încă 30 de zile, deoarece lucrurile nu au revenit la normal în țara noastră și nu suntem în afara oricărui pericol pentru a ieși de sub această avertizare.

Principalele sale declarații s-au bazat pe subiectul carantinei totale, explicând că tot ce se vorbește despre asta sunt doar niște informații false, deoarece nu se pune problema unei astfel de măsuri în acest moment. Principa idee este să fie carantinate doar localitățile în care rata de incidență este extrem de mare,
iar măsurile deja adoptate nu fac față situației de acolo.

Conform premierului interimar, 35 de localități sunt în acest moment în carantină totală din cauza numărului mare de infectări cu covid-19.

”Astăzi în ședința de Guvern vom analiza proiectul de Hotărâre de Guvern prin care se va prelungi starea de alertă. Cu această ocazie, infirmăm fake news-urile prin care se anunța că se intra în lockdown din nou.

Al doilea subiect se leagă de carantinarea unor localități, deși avem o cifră constantă de pozitivare, din discuțiile pe care le-am avut pe acest subiect, avem o creștere de până la 35 de localități carantinate”, a declarat premierul interimar,
Nicolae Ciucă, vineri dimineață, scrie huff

Foto: Digi24