Unde vom avea zăpadă de Revelion! Anunț oficial al ANM-ului

„În zona Bran, stratul de zăpadă nu va fi unul consistent pentru că nu există în momentul de față”, a transmis meteorologul pentru DC News.

„Este posibil ca ninsorile care își vor face apariția în 26-27 decembrie să se mențină pe alocuri și în perioada Revelionului.

Unde vom avea zăpadă de Revelion!

Totuși, trebuie să știți că după acest episod cu scăderea temperaturilor și transformarea precipitațiilor în lapoviță, vom asista la o creștere a temperaturilor.

Mă refer la zilele de 28, 29, 30, care cel mai probabil vor fi caracterizate de un regim termic cu temperaturi de la 6 la 12-14 grade.

Nu sunt temperaturi în zona de câmpie care să mențină foarte mult acest strat de zăpadă”, a mai spus Gabriela Băncilă

Dacă ne raportăm strict la vremea din Maramureș și Bucovina, Gabriela Băncilă a spus precizat că „nici în zona aceasta (n.red stratul de zăpadă nu va fi consistent) mai ales că ninsorile pe care le așteptăm în cursul 26-27 decembrie vor

„În Bucovina o să ningă puțin la noapte și mâine dimineață, iar după aceea începe să plouă. În perioada 24-25, acolo o să plouă.

Tot sistemul care intră în ajunul Crăciunului o să aibă tendința să coboare spre regiunile sudice”, a completat reprezentantul ANM.

„Ca o concluzie, până la sfârșitul anului vor fi variații foarte mari. Vom trece de la ploaie la ninsoare, iar apoi la ploaie.

Singura constantă este că la munte, în zonele mai înalte, vor predomina ninsorile. Nu excludem faptul că în stațiunile montane situate în jurul a 1400, 1200 m, mai întâi să plouă, după aceea să ningă și spre Revelion iar să ningă. Sunt variații foarte mari”, a încheiat Gabriela Băncilă.

 

Sursa: Fanatik.ro