Un obicei care durează doar 20 de secunde, dar care te va ajuta să păstrezi sănătatea coloanei vertebrale pentru mulți ani înaint

Trebuie să recunoaștem că nu toată lumea știe cât de important este rolul coaloanei vertebrale în corpul uman. Mai întâi de toate, trebuie să știți că coloana vertebrală este principala structură de susținere a corpului nostru, care în permanență este în stare încordare.

Cu toții, deseori uităm că coloana vertebrală necesită nu mai puțină atenție decât ale părți ale corpului. Răsplata pentru aceasta este deplasarea discurilor intervertebrale, hernia, osteohodroza, compresia nervoasă, etc.

În consecință suntem obligați mereu să suportăm dureri de spate, care afectează în mod direct calitatea vieții. Între timp, există un exercițiu foarte simplu, care vă va ajuta să vă mențineți sănătatea coloanei vertebrale pentru întreaga viață.

Un obicei benefic pentru coloana vertebrală

Obișnuiți-vă să vă întindeți coloana vertebrală în fiecare zi, stând culcat în pat, înainte de culcare:

1. Ridicați mâinile în sus (în raport cu corpul și nu cu tavanul).

2. Îndoiți  ghleznele, adică îndreptați degetele de la picioare spre sine și îndreptați genunchii.

3. Strângeți fesele.

4. Trageți burta înăuntru și țineți spatele lipit de pat.

5. Fixându-vă în această poziție, întindeți brațele în sus și călcâiele în jos. Coloana vertebrală se întinde concomitent în două direcții.

Începeți în acest mod să vă întindeți coloana vertebrală câte 5 secunde și treptat ajungeți până la 20 de secunde pe zi.

Relaxați-vă bine.

Recomandăm să vă învățați să faceți acest exercițiu mai întâi pe podea și doar după ce ați experimentat de câteva ori, continuați să-l executați în fiecare seară, înainte de culcare în pat.

Care este efectul acestui exercițiu?

În timp ce se întinde coloana vertebrală se întind și vertebrele. În acest mod se mărește și distanța dintre discurile intervertebrale deformate și compresionate.

Spațiul gol va oferi posibilitatea discurilor aplatizate în timpul zilei, de a absorbi peste noapte o cantitate suficientă de lichid. A doua zi discurile vor îndeplini cu succes funcția de amortizare!

Exercițiile pentru întinderea coloanei vertebrale efectuate înainte de culcare permit să vă păstrați sănătatea pentru mulți ani înainte, scrie fasingur.info