Un bărbat din Anglia a fost la un pas să moară după ce a consumat zilnic 5 litri de apă pentru a scăpa de Covid

Un bărbat din Anglia, funcționar public, aproape a murit după ce a băut cinci litri de apă pe zi, fiind convins că va scăpa de simptomele cauzate de coronavirus, scrie Daily Mail potrivit Stirile PRO TV.

Luke Williamson, în vârstă de 34 de ani, din Patchway, Bristol, a eliminat aproape tot sodiul din corpul său, acumuland prea multe lichide fapt ce ar fi putut să îi fie fatal.

El a crezut că suferă de Covid-19 în timpul primului lockdown, așa că a început să bea dublul cantității zilnice recomandate de apă.

Dar volumul crescut de lichid a dus la o intoxicație cu apă, ceea ce înseamnă că nivelul de sare al corpului său a devenit periculos de scăzut.

Serviciul Național de Sănătate (NHS) i-a sfătuit pe cei care au fost testați pozitiv pentru Covid să bea multă apă pentru a evita deshidratarea, dar această metodă nu este o modalitate eficientă de a ajuta la prevenirea virusului.

Luke crede că reacțiile rapide ale soției sale Laura, în vârstă de 39 de ani, i-au salvat viața în timpul incidentului. Ea a vorbit cu el prin ușa băii pentru a-l ține conștient până la sosirea paramedicilor.

Luke a spus: „Dacă nu ar fi ea, nu aș fi aici. A rămas calmă, a sunat la ambulanță și a stat cu mine până la capăt”.

Laura a adăugat: „A fost foarte bolnav timp de o săptămână și a fost sfătuit să bea multe lichide. S-a urcat să facă o baie într-o noapte și, următorul lucru pe care l-am auzit, a fost un bubuitură uriașă”.

Medicii consideră că a făcut o criză. Acest lucru s-a datorită nivelului ridicat de lichide din corp.