Ultima ora: Noi dezvaluiri despre un gigantul farmaceutic a conceput vaccinul anti-COVID din data 13 ianuarie, la două zile după ce a fost publicată structura genetică a coronavirusului şi cu două luni înainte ca OMS să declare pandemie

Da, ați auzit bine și e mai adevarat decat pare. Acest gigant a conceput vaccinul încă din data de 13 ianurie 2020, si cu doua luni ca OMS sa declare. Cititi si minunati-vă! E cusută cu ață albă!

“Noi dezvăluiri: Gigantul farmaceutic Moderna a conceput vaccinul anti-COVID încă pe de 13 ianuarie, la două zile după ce a fost publicată structura genetică a coronavirusului şi cu două luni înainte ca OMS să declare pandemie
În ciuda faptului că Moderna a anunţat pe 16 noiembrie că vaccinul mRNA-1273 oferă o eficienţă de 94,5%,

vaccinul a fost conceput încă de pe 13 ianuarie, la două zile după ce a fost publicată structura genetică a virusului SARS-CoV-2, scrie The New York Magazine citează Ziarul Financiar.

Compania farmaceutică americană a reuşit să proiecteze vaccinul într-un singur weekend la începutul anului, înainte ca autorităţile chineze să recunoască faptul că virusul poate fi transmis de la om la om şi cu o săptămână înainte de confirmarea primului caz pe teritoriul Statelor Unite.

Până să fie raport primul deces cauzat de COVID-19 în SUA, cu aproximativ o lună după diagnosticarea primului cetăţean american, vaccinul fusese deja produs şi trimis către Institutul Naţional de Sănătate din New York pentru începerea primei etape a testelor clinice.

Totuşi, vaccinul nu ar fi putut să fie aprobat atât de devreme de către autorităţi, chiar dacă prima fază a testelor clinice a oferit un nivel satisfăcător de eficienţă.

„E ca şi cum ne-am fi propus să trimitem un astronaut pe Marte în aceeaşi zi în care a păşit primul om pe Lună”, spune Nicholas Christakis, directorul unei divizii de cercetare a Universităţii Yale.

Peter Hotez, om de ştiinţă în carul Universităţii Baylor, spune că „Operation Warp Speed” („Operaţiunea vitezei exponenţiale” – proiectul Statelor Unite de dezvoltare a rapidă a unui vaccin anti-COVID) implică efectuarea testelor clinice în mod simultan şi nu succesiv, producerea concomitentă a vaccinului şi autorizarea pentru utilizare de urgenţă în luna decembrie a acestui an.

De asemenea, operaţiunea se bazează pe o serie de date care nu monitorizează protecţia pe termen lung şi nu măsoară efectele pe care le exercită vaccinul asupra transmiterii, ci doar gradul de protecţie în linii mari.

De altfel, ar fi fost aproape imposibil în luna mai, de exemplu, ca un epidemiolog de renume mondial să îşi ofere aprobarea în ceea ce priveşte vaccinul produs de Moderna, iar şansele ca autorităţile să fi fost de acord cu utilizarea în caz de urgenţă ar fi fost aproape nule.

Însă faptul că structura principală a vaccinului a fost creată cu aproape două luni înainte ca OMS să declare pandemie, în condiţiile în care un astfel de vaccin este dezvoltat în mod normal într-o perioadă de cel puţin cinci ani, poate deveni un ghid util pentru viitoarele generaţii şi pentru modul în care vor trata inevitabilele crize sanitare.

Europa se luptă cu al doilea val al pandemiei de coronavirus, Franța și Germania anunțând ieri că intră din nou în carantină, într-o formă sau alta. India a devenit a doua țară din lume care depășește pragul de 8 milioane de cazuri, iar experții britanici avertizează că Anglia ar putea ajunge la 200.000 de îmbolnăviri pe zi, în perioada următoare. Potrivit worldometers.info, în prezent sunt 44.787.655 de cazuri la nivel global, din care 1.179.410 decese și 32.741.108 de pacienți vindecați.

Cum e posibil asa ceva? Ce se întâmplă? Care este realitatea? De ce tac cei mari?

Doamne ai milă!