Ultima oră. Cutremur în România, într-o zonă neobișnuită

Cutremur cu magnitudinea de 2,4 pe Scar Richter s-a produs miercuri în județul Timiș, transmite Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs la ora 11.39. Nu a avut un impact major, însă a avut loc într-o zonă total neobișnuită a țării. Cutremurul s-a produs la adâncimea de doar trei kilometri.

Nu sunt pagube în urma cutremurului

Cutremurul s-a simțit în apropierea orașelor din zona epicentrului.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 34 km E de Timișoara, 55 km SE de Arad, 130 km SE de Szeged, 140 km NE de Belgrad, 141 km NE de Zemun, 146 km S de Oradea, 153 km E de Novi Sad, 187 km SV de Cluj-Napoca, 193 km V de Sibiu și 198 km S de Debrecen.

Fără cutremure devastatoare până în 2040

Profesorul Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a declarat că un cutremur puternic se poate produce oricând în România.

Directorul onorific al INFP, Gheorghe Mărmureanu, a afirmat că cel puțin până în 2040 ar trebui să stăm liniștiți în privința unui seism puternic în România, scrie cancan.