Se plimba prin casă ca tot omul şi a uitat camera web pornită. A doua zi, şocul vieţii:

O tânără care nu a dorit să-şi dezvăluie identitatea şi-a povestit cazul revoltător prin care a trecut, scrie B1.

A uitat webcam-ul deschis

Fata a discutat cu apropiaţii ei prin webcam, după care a plecat de la calculator, dar a uitat să închidă programul pe care îl folosise pentru respectiva sesiune video.

Ca un ghinion pentru ea, tocmai acela a fost prilejul pentru un hacker să-i „spargă” parola de la Windows şi calculator. Astfel, deşi, mai târziu, tânăra a închis webcam-ul, „piratul” netului i-a putut accesa camera oricând a vrut el.

Astfel, a avut „intrare” la cele mai intime momente ale brunetei, de exemplu, când ea se plimba prin cameră sau când se schimba de haine.

S-a văzut pe site-urile deochiate

Cum şi-a dat fata seama că a fost urmărită fără voia ei? A primit linkuri cu ea de pe anumite site-urile. A realizat că a fost victima unui hacker şi a depus plângere la poliţie.

Din nefericire pentru ea, situația nu s-a rezolvat cu ajutorul autorităților, ci a unui it-ist. După ce laptopul a fost „curățat”, tânăra a fost învățată să-și acopere mereu camera web. În același timp, în America, a fost lansat un semnal de alarmă.

Specialiștii în securitate sfătuiesc oamenii să acopere camera calculatorului cu un leucoplast, chiar și dacă folosesc un program special pentru a-și proteja datele.

Asa că, dragilor dacă folositi camera web la conferinte, discuti prin zoom cu prieteni si asa mai departe aveti mare grija, nu e de joaca. Exista oameni care nu au inima sau mila pentru victime.