Se intră în CARANTINĂ TOTALĂ pentru persoanele care se întorc din aceste țări! Se aplică de la 14 decembrie!

După ce Marea Britanie a fost timp de o lună într-un lockdown total, acum a venit rândul să se instituie carantina totală pentru românii care se întorc din anumite țări cu rate de infectare mare, scrie KanalD.

Totodată, autoritățile au decis prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Măsura intră în vigoare de la 14 decembrie.

Dacă te întorci din aceste țări trebuie să stai în carantină timp de 14 zile. Iată lista:

Sărbători de iarnă diferite!

Sărbătorile de iarnă vor fi diferite anul acesta, mai multe restricții fiind în vigoare. Mai multe zone din țară au interzis colindatul, iar în alte zone, inclusiv Capitala, se vor lua măsuri restrictive în privința vizitelor la magazin, pentru a se limita răspândirea Covid-19.

În această perioadă magazinele sunt suprapopulate, așa că autoritățile vor să intervină pentru ca situația să nu devină și mai gravă în privința pandemiei.

„Având în vedere prevederile articolului 6 din Hotărârea nr. 52 din 5 noiembrie 2020, a Comitetului pentru Situații de Urgență, în această perioada este interzisă organizarea oficierilor de iarnă. Cu alte cuvinte, anul acesta de Crăciun reuniunile de familie vor fi mai restrânse, iar colindatul va fi interzis”, declara purtătorul de cuvânt al DSP Gorj, Daiana Militaru.

„Legat de perioada sărbătorilor, e important ce va face fiecare persoană în parte. Situația nu e încă sub control. În București, în ultimele 2 zile, am avut număr de cazuri mare, asta înseamnă o presiune care va fi asupra sistemul sanitar în următoarea perioadă. Toată lumea trebuie să respecte măsurile de igienă, distanțarea, măsurile la locul de muncă. Toate sunt măsuri care rămân valide. De sărbători gândiți-v