Salariul minim creşte în 2021. Guvernul a confirmat: „Este o soluţie de compromis”. Ce se întâmplă cu amenzile

Salariul minim creşte în 2021. Premierul Florin Cîțu a vorbit, luni seara, după ședința de Guvern, despre întâlnirea pe care a avut-o cu sindicatele despre creșterea salariului minim, scrie Romania TV.

„Am avut o discuție cu sinducatele despre salariul minim. Sindicatele au venit cu o propunere de a crește salariul minim. Am găsit o soluție de compromis. Salariul va crește puțin peste rata inflației, adică cu puțin peste 3 la sută. Înțelegem costurile pentru antreprenori.

Toate aceste măsuri nu sunt măsuri care le luăm doar pentru această perioadă. Vor susține creșterea economică. Vor avea un impact pozitiv”, a spus premierul Florin Cîțu.

Guvernul vrea să majoreze salariul minim brut pentru anul 2021, cu 70 de lei. Astfel, salariul minim brut ar urma să fie majorat de la 2230 de lei la 2.300 de lei, se arată într-un comunicat al Guvernului, citat de Mediafax.

Premierul Florin Cîţu şi ministrul Muncii, Raluca Turcan, au avut luni consultări cu reprezentanţii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social pe tema creşterii salariului minim brut pe economie, pentru anul 2021.

„La nivelul Guvernului vom decide creşterea salariul minim pe economie pentru anul viitor cu un procent care va ţine cont de argumentele reprezentanţilor sindicatelor, ai patronatelor, precum şi de contextul economic şi social. Ne dorim să asigurăm o viaţă mai bună pentru români, având însă grijă să păstrăm locurile de muncă şi să protejăm iniţiativa antreprenorială”, a declarat premierul Florin Cîţu.

 

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/211643513876052