Românii care vin din Italia nu mai stau în carantină

Autoritățile au actualizat lista cu statele care prezintă risc epidemiologic ridicat. Vestea bună este că românii care vin din Italia nu mai trebuie să stea în carantină.

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată de Guvern

Cea mai bună veste pentru românii plecați în străinătate vine de la guvernanți, care au scos Italia de pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Astfel, toți românii care se vor întoarce acasă cu ocazia sărbătorilor de iarnă nu mai sunt nevoiți să stea 14 zile în carantină.

Totuși, pe listă au fost adăugate alte state precum Republica Moldova și Turcia. toate persoanele care vin în țară din statele aflate pe lista actualizaă de Guvern sunt obligate să stea în carantină 14 zile.

Totuși, acestea pot ieși din carantină după a 10 zi, dacă fac un test pentru virusul SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ. totodată, este important ca aceste persoane să nu prezinte simptomatologie specifică.

O veste bună vine și pentru persoanele care au fost deja infectate cu coronavirus în ultimele trei luni. Acestea nu trebuie să stea în carantină la venirea în țară.

Sursa: livetext.