Raed Arafat, despre cum pot petrece românii Revelionul 2021. Ce pățesc cei care ies în stradă la miezul nopții

Revelionul 2021 va arăta diferit față de anii precedenții. Ce nu au voie românii să facă în noaptea dintre ani?

Raed Arafat a făcut miercuri seara, într-o intervenție televizată la Antena3, mai multe precizări despre cum pot sărbători românii Revelionul 2021. Șeful DSU susține că deși nu există reguli impuse de autorități care să limiteze într-un mod sau altul activitatea din casele oamenilor, recomandarea acestuia este ca reuniunile să fie reduse ca număr de persoane.

„În casă nu există şi nici nu au existat reguli care să impună un anumit număr de persoane.

Nu putem să impunem acest lucru în casele oamenilor. Recomandarea în interiorul casei este să sărbătorească în familie restrânsă, fără să primească persoane care nu stau în casa respectivă.

În cazul în care primesc persoane, trebuie să aplice toate măsurile de siguranţă, inclusiv aerisirea, inclusiv purtarea măştii. De party-uri, petreceri, în apartamente, în case, în spaţiul lor privat, nimeni nu poate să intre peste ei acolo, dar asta înseamnă asumarea unui risc major. Când sunt persoane din mai multe familii care se întâlnesc acolo, riscul de transmitere este unul foarte serios”, a declarat șeful DSU.

Raed Arafat: „Regula orei 23.00 este valabilă

Românii nu

pot ieși din case după ora 23:00, conform reglementărilor în vigoare, amintește Raed Arafat. Totuși, șeful DSU spune că oamenii pot ieși în fața caselor să vadă focurile de artificii , doar dacă nu se ajunge la o petrecere în toată regula în aer liber.

„Regula orei 23.00 este valabilă. După ora 23

se iese doar cu declaraţie pe proprie răspundere, pentru motivele care există în regulamentele din hotărârea de guvern. Dacă cineva stă în casă şi iese în faţa casei, nu cred că o să-l oprească cineva.

Dacă se transformă într-o petrecere în stradă a mai multor oameni, normal că este încălcarea regulilor. Ieşirea în faţa casei să te uiţi la focurile de artificii, nu cred că o să spună cineva ceva. Dar ieşirea de a face o petrecere în stradă cu toată lumea nu este permisă”,a precizat Raed Arafat, scrie wowbiz.ro