Prognoza meteo 26 decembrie. Vremea se răcește considerabil în a doua zi de Crăciun

Din data de 26 decembrie, meteorologii vin cu vești proaste pentru români. Vremea se schimbă considerabil în cea de-a doua zi de Crăciun. Temperaturile scad și vântul va sufla cu putere în majoritatea regiunilor. Vezi ce anunță specialiștii pentru ziua de 26 decembrie.

Prognoza meteo 26 decembrie

De Crăciun, românii au avut parte de o vreme extrem de frumoasă. Au fost înregistrate și temperaturi de până la 15 grade, iar soarele a fost prezent pe cer pe parcursul întregii zile. Deși în unele zone au fost ploi și ceva zăpezi, vremea a semănat mai mult cu cea de primăvară.

Cu toate acestea, în jumătatea de sud a țării va ploua considerabil și vântul va sufla cu putere, atingând viteze de până la 50km/h. După această zi, vor apărea și ninsorile, în special în Banat, Transilvania, Moldova și pe alocuri în Oltenia și Muntenia.

”În jumătatea de sud a ţării temporar vor fi precipitaţii în general moderate cantitativ, local se vor depăşi 15…25 l/mp şi izolat 30 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, exceptând seara de sâmbătă (26 decembrie) şi noaptea de sâmbătă spre duminică (26/27 decembrie), când în sudul Banatului, al Transilvaniei şi al Moldovei şi pe alocuri în Oltenia şi Muntenia, vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă.

Vântul se va intensifica treptat, iar duminică (27 decembrie), local va atinge la rafală viteze în general de 40…50 km/h”, anunţă meteorolorgii în prognoza pentru intervalul 26 decembrie, ora 10:00 – 28 decembrie, ora 10:00.

Pe 26 decembrie, temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad, scrie huff.ro