Primul indiciu de alarma ca ai putea avea coronavirus. Simptomul care impune izolarea rapida

Medicii recomanda testarea si izolarea persoanelor care isi pierd mirosul si gustul, chiar daca acestea nu au alte simptome.

O mama care nu-si mai poate da seama dupa miros cand scutecul bebelusului ei trebuie schimbat. Bucatari care de regula puteau numi dupa miros fiecare condiment dintr-o farfurie acum nu mai pot detecta nimic.

Altii spun ca nu mai simt mirosul samponului si nici macar mirosul patrunzator al litierei pisicii. Toate aceste situatii enumarate de The New York Times deriva dintr-o anomalie care apare subit, pierderea mirosului.

Anosmia, pierderea mirosului, si ageusia, pierderea gustului, care de obicei insoteste prima manifestare amintita aici, se dovedesc primele semne ale Covid-19, boala provocata de coronavirus si pot fi posibili indicatori ai infectiei, scrie ziarul citat.

Avertismentul medicilor britanici

Pe baza informatiilor transmise de colegii din toata lumea, medicii ORL-isti britanici le-au recomandat vineri adultilor care isi pierd simtul mirosului sa se izoleze timp de sapte zile,

chiar daca nu au alte simptome, pentru a preveni raspandirea coronavirusului. Datele publicate sunt limitate, dar medicii sunt suficient de ingrijorati si au transmis un semnal de alarma.

„Dorim sa avertizam ca acesta este un semn de infectie si ca oricine isi pierde mirosul ar trebui sa se autoizoleze. Ar putea contribui la incetinirea transmiterii si la salvarea unor vieti”, a scris intr-un email Prof. Claire Hopkins, presedintele Societatii Rinologice Britanice.

Impreuna cu Nirmal Kumar, presedintele ENT UK, un grup care reprezinta medicii ORL din Marea Britanie, Claire Hopkins ii indeamna pe angajatii din sistemul sanitar sa foloseasca echipament de protectie cand trateaza pacienti care si-au pierdut simtul mirosului.

Ei ii avertizeaza sa nu faca endoscopii ale sinusurilor daca nu sunt absolut necesare, deoarece virusul se poate inmulti

in nas si in gat, iar o examinare ar putea provoca tuse sau stranut care ii pot infecta pe medici.

Citeste si AUR a anunțat pe cine va propune ca premier: ”Este un român patriot”

Citeste continuarea