Planta pomenită în Biblie care poate vindeca multe boli grave

Această planta minune este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale din istorie. Egiptenii o foloseau împotriva răcelilor, durerilor de cap, durerilor de dinți și infecțiilor.

Semințe de chimen negru pot vindeca boli autoimune, precum artrita, psoriazisul, astmul, alergiile și rinitele. Scade trigliceridele, tensiunea, nivelul de colesterol, reduce simptomele eczemelor, acneei, bronșitei, penumoniei, gastritei, ulcerelor, bolilor de ficat, oboselei cronice și cancerul.

În plus, chimeniul negru are un efect pozitiv asupra inimii, întărind pereții vaselor de sânge și mărindu-le elasticitatea.

Studiile făcute în ultimii ani au demonstrat că administrarea acestei plante în cure de 12-21 de zile este eficientă nu numai în prevenirea guturaiului, bronșitelor sau a gripei, ci și a unei game impresionante de boli, în care sistemul imunitar joacă un rol esențial, inclusiv în cele tumorale benigne sau maligne.

Denumirea uzuală: Chimen negru (lat. Nigelia sativa), denumiri alternative: nigelia.

Scurtă descriere:

Nigelia este un remediu extrem de vechi, adus din Etiopia acum mii de ani, dar care în Europa a fost redescoperit de curând. La noi în țară, crește în zonele sudice, fiind un condiment foarte apreciat în anumite alimente (mai ales în lactate).

Calități curative și acțiune farmaceutică: În scop terapeutic, se folosește fie uleiul esențial al acestei plante, fie tinctura, cu care se obțin de asemenea rezultate foarte bune, fiind recomandată în curele de slăbire alături de ceaiul verde, pentru calitățile sale de intensificare a metabolismului și de reglare a apetitului.

Recomandari:

– tinctura din semințe împotriva slăbiciunii și pentru imunitate.

Se iau 50 de picături de tinctură în jumătate de pahar de ceai verde rece sau călduț (în nici un caz fierbinte), de patru-șase ori pe zi. Amestecul de ceai verde și chimenul negru are un gust și o aromă extrem de plăcute, înviorând și eliminând slăbiciunea de moment. Pentru persoanele care nu suportă ceaiul verde (care este el însuși un stimulent foarte bun, dar și puternic) se recomandă dizolvarea tincturii în ceai de sunătoare sau talpa-gâștei. O cură pentru întărirea imunității durează minimum 12 zile, putând fi făcută o dată pe lună.

ulei-de-chimen

Preparare Tinctura

Se fierbe împreună cu ceai verde.

Ulei esențial

Se consumă ca atare. Este, însă, foarte greu de găsit și scump, scrie Estisanatos.