Nu-ți hrăni…

Nu-ți hrăni ochii cu lucruri care te pot spurca, pentru că ochii sunt felinarele sufletului, le poți stinge pentru a nu mai vedea lumina lui Dumnezeu sau le poți aprinde pentru a nu sta în întuneric. Ochii mai sunt cei prin care intră pofta în suflet. Privind femei stricate, scene mizerabile, imagini cu tentă sexuală vei naște în tine pofte stricate, care te vor face să alergi după gunoaie. “Ochii văd, inima cere…” spun românii.
Dacă știi că inima cere ce văd ochii atunci nu mai privi orice și oriunde. Telecomanda ochilor e la tine.
Nu-ți hrăni urechile cu vorbe de ocară și bârfe despre alții, pentru că ce intră în urechi coboară întotdeauna la inimă. Urechile sunt pâlnii spre inimă, ce torni în ele aceea vei iubi sau vei urî. Ascultă doar la oameni care te învață de bine, care au Duhul lui Dumnezeu și care pot binecuvânta urechile tale cu lucruri pline de înțelepciune. Nu îți mai conecta urechile cu teroarea împrăștiată de media, îți vei înfrica inima.
Nu-ți hrăni mintea cu descurajare, frică și neîncredere. In acest Weekend m-am rugat pentru sute de oameni în cele trei slujbe ținute, am rămas uimit să văd cât de mulți mi-au mărturisit că trăiesc terorizați de frici. Sunt milioane de oameni prizonieri ai fricii pentru că au cedat frâiele minții lor gândurilor de îngrijorare, de necredință, de panică și de stres. Ia frâiele minții tale în mâini și du-o acolo unde e pacea din Hristos, du-ți mintea în Scripturi, du-ți mintea în rugăciune, du-ți mintea doar spre gândurile care înseninează viața ta. Fă-L pe Hristos stăpân peste mintea ta și spune ca Pavel: “orice gând îl fac rob ascultării de Hristos! De frică scapi prin credință și împotrivire, Hristos a murit pentru a învinge frica ta!
Ai trei lucruri de protejat: ochii, urechile și mintea, sunt cele trei ferestre sau pâlnii spre inimă. O inimă veselă are acești trei paznici pe baricade și atenți la dușman. Ai toate armele pentru a-ți supune întunericul, ai toate resursele de a lupta cu slăbiciunile tale, care ar preda oricând trupul tău inamicului distrugător. Ai toată forța Cerului în tine, folosește-o!
Cu prețuire,
Toni Berbece
Text: 2 Corinteni 10:4-5