Noi restrictii in Germania. Merkel anunta masuri dure

Epidemia de coronavirus a scăpat de sub control în Germania după o „creștere exponențială” a numărului de cazuri și decese din ultimele zile, a avertizat ministrul economiei din această țară, Peter Altmaier, citat de The Independent.

„Măsurile mai puțin restrictive nu au fost suficiente”, a spus el, în condițiile în care țara se pregătește de o carantină strictă începând de miercuri. Școlile și magazinele neesențiale vor fi închise în următoarele șase săptămâni.

Germania a înregistrat luni 16.362 de cazuri COVID-19, cu 4.000 mai multe decât săptămâna precedentă, și 188 de noi decese , ceea ce a dus la numărul total de cazuri la 1,34 milioane, cu 21.975 de decese cauzate de coronavirus.

Altmaier a avertizat, de asemenea, că numărul pacienților de terapie intensivă care au nevoie de tratament va depăși capacitatea spitalelor în câteva săptămâni, dacă nu se adoptă restricții mai dure.

Astfel, toate magazinele neesentiale, dar si scolile si cresele vor fi inchise in Germania incepand din data de 16 decembrie, pana pe 10 ianuarie, a anuntat cancelarul Angela Merkel.

Di cauza numarului “foarte mare de decese” cauzate de COVID-19 si o “crestere exponentiala a contaminarilor”, Merkel a mentionat ca autoritatile germane “sunt constranse sa actioneze si actioneaza acum”.

Intr-un document aprobat de statul federal si de cele 16 landuri, angajatorilor li se cere sa faciliteze pe cat posibil telemunca sau concediile pentru angajati pe perioada mentionata mai sus.

“Pandemia scapa de sub control”, a atentionat liderul Bavariei, Markus Soder, in tipul unei conferinte de presa cu Angela Merkel

si cu ministrul de finante Olaf Scholz. Este “o catastrofa care ne afecteaza vietile mai mult ca orice alta criza in ultimii 50 de ani”, a declarat el.

Anton Hofreiter (verzi) din opozitie sustine masurile unui blocaj dur . Alternativa ar fi fost o pierdere a controlului

– „si in cele din urma: moarte”. Liderul grupului a continuat: „Bineinteles, aceste masuri sunt acum dure pentru multi.”

Dar in timpul ramas, de exemplu pana cand va veni un vaccin, toata lumea ar trebui sa continue sa fie solidara”.

Astfel, populatia Germaniei va intra intr-un “lockdown partial”.

Reguli pentru Craciun si Revelion

Peste 1,3 milioane de cazuri de Covid în Germania
Până în prezent în Germania au fost înregistrate mai bine de 1,3 milioane de cazuri de coronavirus și peste 23.000 de decese.

Cancelarul german Angela Merkel a făcut apel, într-un discurs plin de emoție, la respectarea restricţiilor și a măsurilor de distanțare înainte de sărbători, pentru ca numărul cazurilorde coronavirus să nu scape și mai mult de sub control, scrie Digi24.