Milioane De Români Vor Fi Afectați! Reducerea Salariilor! Klaus Iohannis A Promulgat Legea:

Aceasta lege poate buna pentru angajator, dar pentru angajat nu. E o veste trista si o lege mai putin buna.

A fost promulgată legea care permite angajatorilor să reducă la jumătate timpul de lucru al angajaților și salariile, din cauza pandemiei de coronavirus.

Șeful statului a promulgat marți, 8 decembrie, Legea pentru aprobarea OUG 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaţilor şi angajatorilor în contextul pandemiei, scrie Digi24.

Măsuri destinate salariaților și angajatorilor în contextul pandemiei

Această lege permite angajatorilor să reducă timpul de muncă al salariaţilor, cu cel mult 50% din durata prevăzută în contractul individual de muncă, cu repartizarea corespunzătoare a programului de lucru şi reducerea corespunzătoare a salariului.

Potrivit acestei legi, reducerea timpului de muncă în condiţiile prevăzute la alin. (1) se stabileşte prin decizia angajatorului, pentru o perioadă de cel puţin 5 zile lucrătoare, lunar, angajatorul având obligaţia de stabilire a programului de muncă pentru întreaga lună.

De asemenea, reducerea timpului de muncă se aplică şi în cazul programului de muncă în ture, precum şi în cazul programului de muncă inegal.

„Angajatorii au posibilitatea reducerii timpului de muncă al salariaţilor cu cel mult 50% din durata zilnică, săptămânală sau lunară, prevăzută în contractul individual de muncă, cu informarea şi consultarea sindicatului,

a reprezentanţilor salariaţilor sau a salariaţilor, după caz, anterior comunicării deciziei salariatului” , prevede actul normativ.

Din pacate e dureros pentru ca automat angajatorul poate decide mai putine ore de lucru si atunci mai putin bani. Cu scuzele de rigoare dupa ce avem salarii de nimic…muncesti pentru impozite si facturi acum ramai mai cu nimic…Doamne, ai mila de noi pacatosi!