Micuta Vienna s-a născut cu un nev congenital non-neoplazic. Care a fost reacția doctorilor când au văzut semnul de pe fruntea ei

Cei micuti sunt un dar de sus….cititi povestea

Daniel Brookshaw susține că un chirurg a refuzat să-i opereze fetița, care s-a născut cu un neg uriaș pe frunte, pentru că micuța nu va fi discriminată din cauza acestei trăsături până la gimnaziu.

Daniel Brookshaw, în vârstă de 26 de ani, și partenera sa, Celine Casey, în vârstă de 24 de ani, au devenit părinți pe 6 aprilie. Micuța lor, Vienna, s-a născut cu un mare nev congenital non-neoplazic pe frunte.

Acesta este un tip rar de aluniță care se formează prin acumularea mai multor celule pigmentare benigne care provoacă această pată de culoare neagră.

Cei doi tineri au fost trimiși, pentru a rezolva problema, la Spitalul Universitar Leeds St James, însă comentariul medicului i-a dezgustat.

Ce le-a zis medicul când a văzut nevul de pe fruntea fetiței
Daniel susține că se simt dezamăgiți de decizie și își face griji că bunăstarea mentală a micuței Vienna. Părinții cred că fetița va fi afectată atunci când va începe să meargă la creșă deoarece ”copiii nu au filtru”.

Celine, mama fetiței, este îngrijorată pentru că fiica lor s-ar putea întreba într-o zi ”de ce nu ai făcut ceva”, dacă se confruntă cu persoane ce o vor supăra din cauza semnului cu care s-a născut.

”Am văzut semnul doar când s-a născut, ceea ce a fost un șoc masiv pentru noi, iar moașele nu știau nici ce este. Eram în panică. Ne-au trimis la Spitalul Universitar Leeds St James pentru a vedea un pediatru și, în principiu, a spus că nu va lua în considerare operația până când ea nu va fi suficient de mare. Am vorbit cu un dermatolog în același timp și el a spus că nu ar încerca să schimbe nimic”, a mai explica Celine.

Specialistul i-ar fi spus că sănătatea nu îi este afectată și nici nu există risc de cancer, în acest moment. Totuși, părinții se tem de efectele psihologice pe care nevul le va avea asupra fiicei lor, scrie a1.ro