Meteorologii au emis prognoza oficială. Cum va fi vremea în vara acestui an

Ne apropiem cu pași repezi de vară și trebuie să știm cum va fi vremea. Ne facem planuri despre vacanță încă de pe acum și trebuie să știm exact când va fi cea mai bună perioadă pentru a pleca de acasă. Meteorologii au emis deja prognoza exactă pentru vara anului 2022, scrie fresh24.

Vremea în vara 2022

Iarna și primăvara acestui an au fost extrem de complicate în ceea ce privește vremea. În sezonul rece ne-am confruntat cu temperaturi extrem de ridicate pentru acea perioadă, chiar și de sărbători a fost exagerat de cald, iar iarna s-a prelungit apoi în primăvară. Am avut parte de ninsori chiar și în luna aprilie și se pare că și vara va fi la fel de ciudată.

Ne-am obișnuit cu veri caniculare în ultimii ani, dar se pare că în 2022 va fi ceva mai diferit. Anul trecut, ne-am confruntat cu zile caniculare încă de la începutul verii, cu temperaturi de peste 30 de grade celsius.

Primăvară va dura mai mult decât de obicei și în luna iunie vom avea temperaturi ca în luna mai. la începutul lunii iunie, temperaturile maxime se vor încadra între 24- 28 de grade, iar cele minime nu vor depăși 17,5 grade, ceea ce înseamnă că nu va fi la fel de cald din prima parte.

Cea mai călduroasă vară din istorie

Cu toate acestea, meteorologii fac estimări îngrijorătoare și spun că vom avea parte de o vară exagerat de caldă. Astfel, temperatura medie globală este proiectată să fie cu 0,97-1,21 grade peste media preindustrială în 2022. 2022 va fi unul dintre cei mai fierbinți ani de pe Pământ din istorie.

Dacă luna iunie va fi extrem de ploioasă, din iulie începe canicula. Ne vom confrunta din nou cu temperaturi de peste 40 de grade în majoritatea regiunilor din țară și o lipsă de ploaie extremă. Călduri mari vor fi până în octombrie, când vor începe apoi să scadă și apar ploile.