Mașinile parcate pe trotuar riscă să fie ridicate de autorități! Ce prevede noua lege

O nouă lege urmează să intre în vigoare și prevede posilititatea autorităților de a ridica mașinile parcate pe trotuare. Astfel, șoferii nu se vor alege doar cu o amendă, ci și cu alte sancțiuni.

Șoferii care obișnuiesc să parcheze autorutismele pe trotuare în zonele pietonale sau pe spații verzi riscă sancțiuni mai mari decât simpla amendă pe care o acordau autoritățile.

Prin urmare, o nouă lege le va permite polițiștilor să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial.

Lipsa locurilor de parcare din orașe îi determină pe cei mai mulți șoferi să parcheze mașinile în mod ilegal pe trotuare și pun în dificultate pietonii, care sunt nevoiți să se strecoare printre acestea ca să își facă loc.

În anumite situații, pietonii aleg să se deplaseze pe partea carosabilă, punându-și viața în pericol.

Șoferii riscă ridicarea mașinilor de pe trotuar

Până acum, potrivit Codului Rutier, era posibilă doar ridicarea mașinilor de pe drumurile publice, dar nu și de pe domeniul public. Cu alte cuvinte, o mașină parcată pe prima bandă de circulație putea fi ridicată de autorități, în timp ce un autoturism lăsat pe trotuar nu. Acum, o nouă lege va intra în vigoare și prevede noi sancțiuni pentru șoferi.

„De la începutul anului și până în prezent, la nivelul municipiului București au fost aplicate peste 15 000 de sancțiuni contravenționale pentru oprirea neregulamentară, respectiv peste 1900 de sancțiuni contravenționale pentru staționare neregulamentară”, spune Claudiu Costea, de la Brigada Rutieră București.

Prin urmare, amenda minimă pe care o pot primi cetățenii pentru oarcarea ilegală pe trotuare este de 290 de lei, iar cea maximă de 725 de lei. scrie spynews.ro