LOCKDOWN în Europa. Teste PCR la intrare în Franţa, restricţii prelungite în Marea Britanie

Testele PCR în Franţa, restricţii de circulaţia după ora 18 în Olanda, şcoli închise în Portugalia şi restricţii pe termen neliminat în Marea Britanie. Cam aşa arată harta Europei în pandemia de coronavirus la început de 2021. 

LOCKDOWN în Europa. Persoanele care călătoresc în Franța vor trebui să prezinte un test PCR negativ. Măsura intră în vigoare duminică şi ar putea fi urmată şi de alte măsuri dure de teama răspândirii noii tulpini, scrie RomaniaTV.

Anunţul a fost făcut de președintele Emmanuel Macron, joi seara, după reuniunea șefilor de stat sau de guvern din UE în format de videoconferință. Astfel, Franța va cere, începând de la sfârşitul acestei săptămâni,

un test PCR negativ efectuat de cel mult 72 de ore cetățenilor din statele Uniunii care călătoresc în Franța, relatează Le Figaro.

LOCKDOWN în Europa. Boris Johnson: Este prea devreme să spunem când se vor încheia restricţiile naţionale din Anglia, legate de coronavirus

Premierul britanic Boris Johnson a afirmat, joi, că este prea devreme de spus când se vor încheia restricţiile naţionale din Anglia legate de coronavirus, în timp ce decesele zilnice provocate de Covid-19 ating noi recorduri, iar spitalele devin tot mai aglomerate, transmite Reuters.

Marea Britanie a raportat, miercuri, un nou record al deceselor zilnice, pentru a doua zi consecutiv, aceste atingând 1.820 de cazuri, cifră pe care numit-o ”îngrozitoare”. Numărul deceselor a scăzut joi.

Un studiu referitor la prevalenţă, cunoscut ca REACT-1, sugerează că infecţiile nu au scăzut în primele zile ale carantinei, deşi guvernul a afirmat că impactul restricţiilor naţionale introduse pe 5 ianuarie nu sunt reflectate încă în date. ”Cred că este prematur să afirmăm că vom putea ridica unele restricţii”, a declarat Johnson.

”Ceea ce vedem în datele ONS, în studiul REACT, vedem cât este de contagioasă noua variantă care a venit înainte de Crăciun. Nu este  nicio îndoială că se răspândeşte foarte rapid”.

În cadrul celei de-a treia carantine la nivel naţional,

barurile, restaurantele şi şcolile au fost în mare parte închise, Johnson atribuind creşterea rapidă a numărului de cazuri de la sfârşitul anului trecut unei variante mai contagioase a coronavirusului, detectată prima oară în Anglia.

În timp ce numărul deceselor a crescut, numărul cazurilor noi a scăzut de la un vârf de 68.000 pe 8 ianuarie la 37.892 joi.

Johnson doreşte ca până la jumătatea lunii februarie sp fie vaccinate grupele de persoane prioritate, cei mai vulnerabili şi personalul medical din prima linie, înainte de a decide dacă restricţiile pot fi relaxate.