Klaus Iohannis a decis în legătură cu redeschiderea școlilor pe 8 februarie 2021

Klaus Iohannis a stabilit azi o întâlnire la Cotroceni cu premierul Florin Cîțu, precum și cu mai mulți miniști, pentru a discuta despre posibilitatea redeschiderii școlilor pe 8 februarie.

Klaus Iohannis, împreună cu Florin Cîțu, dar și cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, șeful DSU, Raed Arafat, vor discuta despre cum va decurge al doilea semestru din anul școlar 2020 – 2021.

UPDATE: Klaus Iohannis a decis ce se întâmplă cu școlile în 8 februarie
Începând din semestrul II majoritatea școlilor se vor redeschide. Decizia finală va fi luată în 2 februarie, conform președintelui României, care a spus că se urmărește situația epidemiologică.

Declarațiile președintelui pe scurt:

„Am avut o discuție foarte importantă cu premierul, cu ministrul Educației, cu ministrul Sănătății, tema discuției: deschidem sau nu deschidem școlile.

Pot să vă comunic că am ajuns în unanimitate la o concluzie extrem de importantă.

Începând din semestrul doi, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta evident în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluțiile din ultimele săptămâni.

Majoritatea școlilor se redeschid, elevii se întorc la școală.

Se revine la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția în fiecare localitate.

În localitățile aflate în scenariul verde toți copiii merg la școală și la grădiniță.

În scenariul galben merg în continuare la școală, copiii din ciclul 1-4 și copiii din clasele terminale, dar și copiii de la grădiniță.

În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, peste 3 cazuri la mia de locuitori, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță doar ciclul primar, restul nu mai merg la școală.

Atunci când se ajunge rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează și școlile se închid și se merge în online.

Toate aceste lucruri vor deveni realitate dacă lucrurile nu se schimbă grav.

Se schimbă evaluarea pentru școli, însă toate celelalte măsuri de restricție rămân în vigoare

În 2 februarie vom face o re-evaluare a situației pandemice și decizia finală va fi luată pe 2 februarie

În cazul universităților, fiecare universitate va decide, având în vedere autonomia universitară”

Citeste continuarea