Italia: “Craciunul risca sa fie anticamera celui de-al treilea val Covid din ianuarie”

Avand in vedere o posibila zona rosie sau portocalie in toata Italia in cele mai „fierbinti” zile ale sarbatorilor de Craciun, guvernul este impartit. Sugestia oamenilor de stiinta este de a urma modelul zonelor rosii, dar lasand cetatenilor posibilitati mai mari de miscare decat blocajul total din primavara trecuta, scrie noutati.info.

Echipa lui Giuseppe Conte este impartita. Dovada este motiunea depusa in Senat cu privire la miscarile intre municipalitati: textul angajeaza guvernul sa

„permita posibilitatea celor mai apropiati oameni dragi de a se reuni la 25, 26 decembrie si 1 ianuarie” , dar propunerea nu este conforma cu ministrii Partidului Democrat, Franceschini si Boccia.

Pozitie pe care comisarul Domenico Arcuri a sustinut-o: „Nu putem schimba intotdeauna masurile, parca am schimba crevetii. Si nu putem lua masuri care ne ingenuncheaza, cum ar fi inchiderea restaurantelor de Craciun. De ce le-am deschis?

Acum au cumparat bunurile si le inchidem? ». Pe scurt, guvernul este din nou impartit intre cei care fac presiuni pentru a restrictiona masurile si cei care ridica vocea, pentru a ne aminti cat de important este Craciunul pentru a relansa comertul.

Oamenii de stiinta

Conte a fost reticent in a introduce noi restrictii. Seful delegatiei M5S Alfonso Bonafede – care prefera „interventiile chirurgicale, deoarece masurile care tocmai au fost lansate functioneaza si o inasprire care nu este sustinuta de datele de sanatate nu ar fi inteleasa de cetateni” – a cerut oamenilor de stiinta sa vina cu propuneri concrete.

Astazi expertii CTS se vor intalni din nou, dupa actualizarea summitului de ieri. Apoi ii va reveni lui Palazzo Chigi sa spulbere ultimele indoieli si sa decida ce sacrificii sa le ceara cetatenilor in timpul sarbatorilor. O alegere pe care Conte si-ar fi dorit sa o evite datorita impactului asupra increderii italienilor in guvernul Giallorossi, dar care a fost necesara deoarece, potrivit oamenilor de stiinta, „curba virusului inca nu coboara asa cum ar trebui”.

Revizuirea in curs a declansat noi tensiuni, deoarece prin prisma celor 12.000 de noi infectati, ministrii Speranza, Boccia si Franceschini indica calea blocarii totale.

Citeste mai multe pe Noutati.info.