ÎPS Teodosie nu are încredere în vaccinul anti-COVID-19

IPS Teodosie este sceptic privind eficienţa vaccinului împotriva noului coronavirus. Arhiepiscopul Tomisului susţine că există multe necunoscute în privinţa serului anti-COVID, motiv pentru care specialiştii se contrazic între ei, scrie Romania.

ÎPS Teodosie nu are încredere în vaccinul anti-COVID-19. „Sunt atât de multe necunoscute. Ar fi o îndrăzneală prea mare să fim deasupra specialiştilor”
ÎPS Teodosie nu are încredere în vaccinul anti-COVID-19. Arhiepiscopul Tomisului consideră că ar fi o îndrăzneală prea mare din parte sa ca păstor să promoveze acest vaccin „ca realitate obiectivă a momentului” şi să îndemne oamenii să se vaccineze.

„Pentru orice boală, vaccinarea este un remediu, o combatere a bolii. Vaccin trebuie să fie, dar vaccinul trebuie să fie sigur. De data aceasta sunt atât de multe necunoscute, vaccinul încă nu are o determinare a efectelor secundare şi sunt deja atâtea situaţii în lume în care a produs efecte nedorite, iar oamenii sunt derutaţi.

Zvonistica circulă foarte mult, oamenii nu au informaţii complete şi nu ştiu să discearnă ce este adevărat de ce nu este adevărat. Eu, ca orice păstor care predică adevărul neîndoielnic despre Hristos şi despre mântuire, despre iertare, iar adevărul acesta este absolut, nu putem fi nişte impresari ai autorităţilor care vor să îndemnăm la vaccinare cu ochii închişi, pentru că ceea ce spunem noi trebuie să fie valabil 100%. De aceea manifestăm o prudenţă, o rezervă, întrucât vaccinul nu şi-a produs efectul”, a spus ÎPS Teodosie, conform Agerpres.

ÎPS Teodosie nu are încredere în vaccinul anti-COVID-19. „Unii se vaccinează demonstrativ în public. Nu ştim cu ce se vaccinează”

Arhiepiscopul Tomisului susţine că în favoarea ştiinţei şi a vaccinurilor. Eficienţa acestora trebuie, însă, probată, iar cât timp specialiştii din domeniu se contrazic, ar fi o îndrăzneală prea mare din partea sa să se situeze deasupra acestora şi să îndemne fără rezerve la vaccinare.

„Am văzut câte păreri sunt din partea medicilor şi specialiştilor, astfel încât e nevoie să cunoaştem realitatea. Unii se vaccinează demonstrativ în public. Nu ştim cu ce se vaccinează. Nu stăm lângă ei să vedem ce au pus acolo. Chiar sunt atâţia oameni care bănuiesc că această vaccinare demonstrativă poate fi cu altceva.

Vaccinul este necesar dacă este foarte favorabil în combaterea bolii şi nu are efecte secundare. Câtă vreme nu cunoaştem efectele, avem rezerve. Oamenii nu sunt informaţi, nu există o logică, o înţelegere comună a specialiştilor, specialiştii se contrazic între ei şi atunci noi să fim deasupra specialiştilor, ar fi o îndrăzneală prea mare a noastră. De aceea noi ne rezervăm în a promova acest vaccin, nu ca principiu, ci ca realitate obiectivă a momentului. Când vor fi date certe, atunci nu trebuie să ne mai întrebe pe noi”, a mai afirmat ÎPS Teodosie, conform sursei citate.