Informare meteorologică: se întorc ninsorile! ANM anunță o schimbare radicală a vremii

Administrația Națională de Meteorologie trimis o informare pentru vreme rea. Vin ninsorile, iar vântul o să bată cu putere în mai multe zone din România.

Astfel, din ziua de 7 decembrie începând cu ora 14:00 și până mâine, 8 decembrie, la ora 10:00, va ninge în mare parte din țară. În Oltenia, sudul Banatului și pe alocuri în Muntenia, dar și în Munții Banatului,

în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură o să ningă și o să se depună un strat consistent de zăpadă.

În sud-vestul Munteniei și în Oltenia nivelul zăpezii așternute o să depășească 8 – 10 cm pe arii restrânse. În zonele muntoase, acesta va ajunge la o grosime de 15 – 20 cm, potrivit datelor transmise de ANM.

Informare meteorologică de vreme rea. Vin ninsori în mare parte a țării, iar vântul va bate cu putere

Pe lângă zăpada preconizată în mai toate zonele din țară, Administrația Națională de Meteorologie anunță și vânt puternic, în mai multe zone. Astfel, mai ales la începutul intervalului menționat, vântul va avea intensificări,

cu rafale care vor ajunge la 70 – 80 km/h în sud-vestul extrem.

La munte, în regiunile sudice și sud-estice, mai ales în vestul Carpaților Meridionali viteza vântului va ajunge și la 45 – 55 km/h, iar zăpada va fi viscolită temporar.

În Transilvania și în Moldova ninsorile vor fi în general slabe cantitativ, iar în restul țării acestea precipitațiile vor cădea sub formă de ploaie și lapoviță. O să apară și poieiul, mai ales la munte și în sudul și sud-estul țării.