Horia Brenciu, despre adopția celui de-al patrulea copil: „Dumnezeu ni l-a dat printr-un concurs de împrejurări favorabile”

Horia Brenciu, a povestit că Toma (5 ani), cel de-al patrulea copil al lui, a fost adoptat de la o tânără care voia să-l avorteze. Brenciu a spus:

„Auzisem de o tânără domnișoară care dorea să avorteze. Și atunci i-am zis: Nu, nu-l avorta, îl vrem noi! Și-atunci am făcut toate demersurile în sensul ăsta”.

Horia Brenciu este căsătorit cu Alice Dumitrescu, cea care i-a fost de trei ori producător la trei show-uri și trei televiziuni diferite. Împreună, cei doi au patru copii, Andreea, Maria, Mina și Toma, cel din urmă fiind adoptat.

Toma a fost adoptat de către Horia Brenciu și de soția lui, Alice, la capătul unui proces lung și obositor. Interpretul a mărturisit că a meritat efortul depus și că toată familia îl iubește pe micuț. Cât despre Alice, ea a declarat că Toma e parte din sufletul ei.

Despre procesul de adopție și birocrație, Horia a declarat: „Aș zice că am fost ajutați de Dumnezeu. Toată procedura a durat aproape trei ani. Toma a fost cu noi în tot acest timp și în rest nimic nu a contat.

De fapt, ideea e că poți trece prin orice, dacă la capătul drumului te așteaptă o minune. Toma a venit la noi fără să căutam neapărat un copil. Dumnezeu ni l-a dat printr-un concurs de împrejurări favorabile. Atunci am înțeles, o dată-n plus, că, dacă ți-e dat să primești ceva, totul se poate împlini.”

Întrebat fiind dacă crede că românii mai au de lucrat la mentalitatea în privința adopției, artistul a declarat: „Eu cred că în România mai sunt multe lucruri la care trebuie să lucrăm. Adopția este, cu siguranță,

unul dintre ele. Dar am decis de la o vreme să nu mă mai plâng și să acționez. Să nu mai aștept pe altcineva s-o facă și să fiu eu cel care trece la acțiune și face ceva concret.”

Surse: www.viva.ro, www.stiripentruviata.ro