Gigi Becali, dezvăluiri despre tratamentul anti-Covid: „Se găsește doar la mine, acum în România. Am 50.000 de flacoane blocate în vamă

Gigi Becali a fost în atenția opiniei publice în perioada pandemiei de Covid, transmițând de mai multe ori că a reușit să cumpere tratamente menite să vindece bolnavii de coronavirus. Tratamentele pe care le are Becali sunt puse la dispoziţia personelor bolnave de Covid-19 la clinica sa privată, scrie Gandul.ro

Becali a declarat că cel mai bun tratament anti-Covid, care a dat rezultate, este Ivermectina, sub formă de ser, însă și Arbidol. Ambele tratamente nu au primit aprobare pentru a fi folosite în spitalele publice din România.

„Cel mai bun este Ivermectina. Se găsește doar la mine, acum în România”
Latifundiarul din Pipera a anunţat că, la clinica pe care o deţine în Bucureşti, a angajaţi mai mulţi medici care lucrau în Diaspora.

„Eu am doctori la clinică mea pe care i-am adus de afară, studiau în străinătate. Sunt români și le dau 4000-5000 pe lună. Ei mi-au spus despre aceste tramente, pentru că se făceau studii pe afară. Cel mai bun este Ivermectina. Se găsește doar la mine, acum în România. Eu nu am nicio treabă, eu îl cumpăr aici. E din Ucraina, dar nu-l aduc eu. Eu am Invermectina ser. Invermectina pastilă e slabă.

Este și ieftină, cum ai vindeca un om cu 10 lei. Când a existat pe piață din România, s-a luat imediat, la început. Acum nu mai există. Am doar eu. Ei vor să consume lumea Remdesevir, pe care au dat zeci de milioane și nu e bun la Covid. Invermectina e cel mai bun tratament, pe lângă arbidol”, a declarat Gigi Becali pentru Ziare.com

„Ce am în vama ar ajuta aproximativ 10.000 de oameni”

Patronul FCSB dezvăluie că nu primește aprobare pentru a aduce în țară zeci de mii de flacoane de Arbidol.

„Am 40-50 000 de flacoane în vama și nu-mi dau voie să între în România, nu am primit aprobare scrisă de la Ministerul Sănătății. Am vorbit cu un lanț de farmacii să-l băgăm fără adaos, ca să poată și omul de rând să cumpere aceste pastile.

Mai ales, pentru cei care se tratează acasă. Arbidol am putea face și în țară, că e simplu, dar e ieftin. Am putea face pentru toată Europa. Nu-mi dau voie. Ce am în vama ar ajută aproximativ 10 000 de oameni.

Dacă nu-mi da voie să-l aduc în farmacie, o să le donez spitalelor. Am vrut să cumpăr toată producția din Rusia”, a spus Gigi Becali pentru Ziare.com.

Nume importante din fotbalul românesc, precum Anamaria Prodan Reghecampf, Marius Șumudică (membri ai familiei), Ioan Niculae sau Leo Grozavu au fost ajutate de Gigi Becali în perioada pandemiei cu tratamentul său.

Arbidol – sau umifenovir, în denumirea lui generică – este un antiviral produs în Rusia şi folosit pentru tratarea gripei atât acolo, cât şi în China sau Republica Moldova. Dar acest medicament nu este autorizat nici de Agenţia Europeană a Medicamentului, nici de Administraţia americană a medicamentului (FDA).