Dupa ce a fost hulita de toata lumea, maicuta care a nascut gemene a luat o decizie fara precedent. Cu ce se ocupa stareta acum si cum arata fetele, la 5 anisori

Elena Gatlan, asa cum se numeste in cartea de identitate fosta calugarita, isi intretine gemenele concepute in manastire din salariul pe care il castiga la o fabrica de incaltaminte. Fosta stareta Sebastiana simte ca a fost hulita pe nedrept de societate, iar acum vrea sa duca o viata retrasa, scrie som.ro

Chiar daca a fost excomunicata de Biserica Ortodoxa in urma cu cinci ani pentru ca a avut o idila cu un calugar, aventura din care au rezultat doua fete gemene, fosta stareta Sebastiana nu a putut sa intoarca spatele credintei.

Ana Ecaterina si Maria Nectaria, fetitele sale, sunt invatate sa respecte toate regulile invataturii crestine, asa cum ne-au precizat apropiati ai femeii.

In urma cu cinci ani, in luna noiembrie, maica de la manastirea din Tariceni (judetul Calarasi) nastea doua fete gemene la Spitalul Colentina din Bucuresti. Imediat, a fost acuzata din toate partile pentru aceasta sarcina, iar acum femeia spune ca s-a simtit ca a fost cea mai dispretuita femeie dupa Revolutie.

Se plange putinilor apropiati ca a fost hulita fara sa faca rau vreunei persoane, fara sa fure ceva. Insa, intelege ca a facut rau imaginii Bisericii. Acum, ajunsa la varsta de 44 de ani, s-a izolat si mai mult. Nu vrea sa mai aiba prieteni cu exceptia a doua-trei persoane care au ajutat-o. Oameni care au sprijinit-o in 2011, in perioada cand femeia risca sa ajunga pe drumuri cu cei doi bebelusi. Unul dintre acestia este nasul fetitelor, Stefan Florescu, presedintele Fundatiei “Din suflet pentru suflet”.

Elena s-a mutat de patru ani in Bucuresti si lucreaza la o fabrica de incaltaminte. Locuieste singura, nu are un partener de viata si nici nu este interesata sa aba vreo relatie. O mai ajuta o prietena maica, acesta avand uneori grija de fetite, cand este la munca.

Experienta de stareta la manastirii, pozitie din care se ocupa de administrarea si intretinerea lacasului de cult, a ajutat-o pe Elena Gatlan sa urce si in ierarhia fabricii. “Acum lucreaza ca gestionara. Este bine, castiga cat sa-si intetina fetele”, ne-a mai transmis Stefan Florescu.

Ana Ecaterina si Maria Nectaria vor face cinci ani in luna noiembrie si merg la gradinita. “Sunt doi copii minunati. Eu am ales sa o ajut, desi atunci si Biserica o respingea, pentru ca am inteles ca nu facuse rau nimanui, iar fetitele chiar nu aveau nicio vina. Am zis sa nu o judec si eu”, ne mai spune Stefan Florescu.