Doctorul recunoaște puterea rugăciunii după ce a fost vindecat de Covid-19

Un medic care a fost infectat cu Covid-19 în timp ce trata pacienții, a fost la un pas de moarte. EL a fost internat 38 de zile în ATI, reușind să depășească boala după rugăciunile rudelor sale, scrie AcontecerCristiano

Infecție gravă de Covid-19 s-a infectat Teófilo Andrade, un medic brazilian de 40 de ani, care urmează să fie internat în unitatea de terapie intensiva (ATI), unde a luptat pentru propria viata.

Pentru profesioniștii din domeniul sănătății, luptele zilnice împotriva noului coronavirus au dus la victorie. Plecarea din UTI a fost sărbătorită cu aplauze de către echipa care l-a tratat pe Teófilo și alți alți pacienți care au trecut prin spital în timpul pandemiei.

Doar în statul Paraíba, din martie, 13 medici au murit din cauza complicațiilor cauzate de Covid-19. Mai mult decât cifrele, ele reprezintă urmele triste a vieților pierdute pentru ca alții să fie mântuiți.

Prietenia, deși îndepărtată , nu a fost niciodată mai importantă pentru familia și prietenii lui Teofilo. A fost întâmpinat la intrarea clădirii unde locuiește cu afișe, muzică și emoție.

„Un coleg de-al meu, după ce am părăsit UCI și am mers la apartament, m-a întrebat: Ce te-a ținut în viață ? I-am spus că este pentru familia mea, pentru medici și cel mai important, sunt rugăciunile ” , a mai spus el.

Grija și afecțiunea oamenilor care îl iubesc să- l dea putere , astfel încât noile lupte pot fi câștigate. Boala și-a lăsat efectele asupra corpului și minții medicului.

„Încă nu pot merge singur. Merg , dar ajutat . Pot să fac primii pași, dar trebuie să fie cineva apropiat de mine sa ma sprijine. După sosirea mea am suferit două căderi mari. Ne-am traumatizat un pic”, a spus el.

Mână în mână cu tatăl său de la început, Víctor Andrade, fiul lui Teófilo, care este și medic, își amintește cu regret toate diagnosticele obținute în spital și cum tatăl său a slabit foarte mult.

„A slăbit 18 kilograme. În acea perioadă, cred că am trăit unul dintre cele mai dificile momente din profesia mea. Pentru că, pe lângă faptul că era medic acolo, era și un fiu . Mi-am lăsat toate angajamentele, toată munca mea pentru a avea grijă de cineva care a avut grijă de mine, cine mi-a dat viață. Am avut acesta responsabilitate să-l duc la spital și să-l aduc acasă cu bine”, a explicat el.

„ Avem aici un miracol ”, a spus Victor, referindu-se la tatăl său. AcontecerCristiano.Net