De la ce provine cicatricea rotundă pe care mulţi oameni o au pe braţul stâng

De ce este cicatricea atât de mare? Acul se înmuia în soluție și cu el se înțepa pielea de mai multe ori.

Privește cu atenție partea superioară a brațului stâng. Ai putea să obsevi un semn despre care să nu ai habar de unde vine.

Trebuie să știi că mica cicatrice rotundă pe partea superioară a brațului este o cicatrice în urma vaccinării împotriva variolei. Istoria variolei este remarcabilă nu doar datorită efectelor devastatoare pe care le-a avut asupra populației umane, dar și datorită realizărilor uimitoare ale medicinei moderne care a reușit să eradicheze variola prin vaccinare globală.

Înainte de 1970 , acest vaccin era unul comun. Se folosea virusul viu, cu scopul de a declanşa un răspuns imun, care să protejeze oamenii de virusul periculos de variolă, care cauza vărsatul de vânt.

După vaccinare, pielea din zona vaccinată se vindeca în câteva săptămâni. La final, rămânea o cicatrice mai mică sau mai mare, în funcţie de organism.

Imediat după vaccinare, apărea o umflătură care se retrăgea după cel mult opt ore. Aproximativ șase săptămâni mai târziu apărea o umflătură ca o ciupitură de țânțar. Ea creștea până când forma un nodul.

Acesta se spărgea și lăsa în urmă o rană. După două săptămâni, rana se vindeca lăsând cicatricea pe care am văzut-o cu toții, potrivit unica.ro.