De ce nu se infectează cu Covid-19 toți membrii unei familii simultan? Explicațiile lui Beatrice Mahler

De ce nu se infectează cu Covid-19 toți membrii unei familii simultan? Explicațiile lui Beatrice Mahler

Cum se explică faptul că membrii unei familii nu se infectează în același timp. Sursa foto: Colaj Fanatik

În timp ce unele persoane cad foarte ușor pradă virusului SARS-CoV-2, altele au norocul să fie ocolite de boală, chiar dacă locuiesc împreună cu pacienți infectați. Cum se poate explica acest fenomen straniu?

Ei bine, potrivit managerului Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, reacția la noul coronavirus depinde foarte mult de ADN-ul fiecăruia dintre noi. De asemenea, s-a constatat că un sistem imunitar puternic poate face ca testul să se pozitiveze mult mai târziu decât de obicei.

„Acest lucru nu înseamnă că infecția nu există în organism”, avertizează, însă, medicul în interviul acordat recent, adăugând, totodată, că perioada de incubație depinde și de cantitatea de virus la care este expus pacientul.

Motivul pentru care membrii unei familii nu se infectează în același timp

„Sunt două situații care pot fi luate în discuție. Prima este cea în care imunitatea celorlalți membri ai familiei este foarte bună și să reușească să distrugă coronavirusul în momentul în care acesta intră în corp.

Sunt studii efectuate în acest moment care precizează că la anumite persoane macrofagele (n.r. o subcategorie a globulelor ale sângelui, cu rol important în cadrul sistemului imunitar) au capacitatea de a capta virusul SARS-CoV-2 care ajunge în plămâni și să-l neutralizeze.

Însă nu știm care este tipul de persoane și ce structura genetică au acestea care permite acest tip de răspuns extrem de eficient. Din acest motiv, având în vedere transmiterea comunitară, trebuie să purtăm masca tot timpul, să ne protejăm, până vom avea un vaccin care să ne ajute, scrie fanatik.