Dacă vă era poftă… Sărmăluțe după rețeta maestrului

Dacă vă era poftă… Sărmăluțe după rețeta maestrului Cătălin Scărlatescu
Ne trebuiesc următoarele Ingrediente:

  • Aproape 2 kg ceapă galbenă
  • 4 kg carne tocată de porc
  • 500 g orez
  • 40 g piper
  • 44 g sare
  • afumătură
  • 3 linguri de bulion
  • varză murată

Mod de preparare este foarte simplu:

1. Pentru început, tăiem ceapa mărunt.

O prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei, pe urmă o amestecăm cu carnea tocată.

2. Adăugăm orezul, sarea, piperul și amestecăm bine.

3. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată.

Împăturim cu grijă conținutul.

După ce am terminat de făcut sarmalele, tocam varză murată

și o amestecăm cu bulion.

4. Într-o oală, așezăm un strat de varză. Așezăm un strat de sarmale iar pe deasupra adăugăm afumatură.

Acoperim cu foi de varză și procedăm la fel până

terminăm toate ingredintele.

Adăugăm apa, uleiul și gătim, la cuptor, timp de 4 ore, scrie ombun.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!

Citeste Sarmalute DELICIOASE, fara carne. Reteta de la Manastirea Prislop. Trebuie neaparat sa o salvezi:
.