Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Meteorologii nu prevăd o iarnă normală

În prag de sărbători, avem vești de la meteorologi, care spun că nu prevăd o iarnă normală, așa cum mulți se așteptau. Iată cum va fi vremea de Crăciun și Revelion.

Prima lună de iarnă a început așa cum mulți copii, chiar și adulți, își doreau. Timp de două zile, în anumite regiuni ale țării, a nins ca în povești, dar bucuria nu a ținut prea mult.

După ce iarna părea că și-a intrat în drepturi, se pare că anul acesta se lasă așteptată, că nici vorbă de zăpezi, cel puțin până la începutul lunii ianuarie.

Prognoza meteo pentru sărbătorile de iarnă
Administrația Națională de Meteorologie anunță faptul că până pe data de patru ianuarie 2021, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade,

dar nu vor lipsi ploile din peisaj. Ba chiar, conform specialiștilor, cantitățile de apă ce se vor înregistra în următoarea perioadă vor fi excedentare.

Iată care este prognoza meteo pe săptămâni, până pe patru ianuarie.

Săptămâna 7 – 14 decembrie 2020

Temperaturile vor fi mult mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă din an, în cea mai mare marte a țării, mai ales în sud-estul extrem, în regiunile vestice, nord-vestice și centrale. De asemenea, va ploua în toată țara, mai ales în jumătatea nordică a Olteniei și Munteniei, acolo unde cantitățile de apă vor fi excedentare.

Săptămâna 14 – 21 decembrie 2020

În acest interval de timp, temperaturile vor fi mai ridicate față de cele specifice perioadei calendaristice. Nici la jumătatea lunii decembrie nu scăpăm de ploi,

căci acestea nu vor lipsi din peisaj, ba chiar vor fi peste limita normală mai ales în sud-vestul țării.

Săptămâna 21 – 28 decembrie 2020

Așa cum am spus, luna decembrie o vom continua fără zăpadă, dar cu ploi la nivelul întregii țări. În schimb, termometrele vor înregistra temperaturi mult mai ridicate decât în mod normal.

Săptămâna 28 decembrie – 4 ianuarie 2021

Pentru iubitorii sporturilor de iarnă sau a celor care sezonul favorit începe cu luna decembrie, căci atunci ar fi normal să apară și primii fulgi de nea, din păcate, nu venim cu vești bune nici pentru începutul anului viitor. După un Crăciun fără pic de zăpadă, iată că nici Revelionul nu va fi diferit.

Sfârșitul lunii decembrie și începutul lunii iarnuarie va aduce temperaturi ridicate, însă, ușor apropiate de cele normale. Mai mult decât atât, cantitățile de apă nu vor mai fi peste limita normală, mai ales în regiunile vestice și nord-vestice din țară. scrie spynews.ro

Imi aduc aminte de copilarie, iarna era iarna, cand ningea nu se mai oprea cate o saptamana. Aveam zapada din belsug pentru derdelus, pentru saniuta si parca ingheteau toate bolile. Doamne, da-ne zapada si anul acesta ca este buna pentru recolta dar mai ales pentru bucuria copiilor. Amin. 🙏