Creștini și polițiști se rogă către Dumnezeu pe un pod înainte să treacă uraganului Iota

Un grup de creștini și ofițeri de poliție din Honduras s-au unit în rugăciune, au îngenuchiat pe un pod în timp ce uraganul Iota a lovit țara din America Centrală , provocând ploi torențiale și inundații majore.

Într-un videoclip distribuit de Poliția Națională din Honduras, un grup mare de civili și de polițiști pot fi văzuți rugânduse către Dumnezeu pe un pod peste râul Ulúa, în municipiul Pimienta din departamentul Cortés.

Mesajul de lângă videoclip spune: „ Rugăciune cu credință a ofițerilor de poliție și a membrilor bisericii , în râul Ulúa, în Pimienta, Cortés.

În regiunile muntoase care înconjoară capitala hondureză Tegucigalpa, locuitorii au fost evacuați de teama unor posibile alunecări de teren cauzate de ploile abundente. O evacuare similară a avut loc de-a lungul coastei îndepărtate a țării, în timp ce locuitorii sunt victimile a inundațiilor instante.

Personalul de urgență face tot posibilul pentru a salva cei blocați de apele în creștere , dar evacuările se dovedesc dificile în foarte multe zone. „Ne confruntăm cu o urgență incredibilă”, a spus Mirna Wood, vicepreședinte al grupului etnic Miskito din regiunea Gracias a Dios din extremul est al Hondurasului. „Nu există mâncare. Nu există apă.”

Peste 600 de adăposturi temporare au fost construite pentru a ajuta pe locuitorii din honduras, deși mulți sunt îngrijorați de lipsa de provizii. „Am putea muri”, a declarat o femeie pentru CBC. „Nu este nimic de mâncat”, a adăugat el, menționând că furtuna a distrus multe dintre fermele locale .