COVID-19 Israel: Se închid granițele din cauza noii tulpini a coronavirusului

Mai multe țări au luat măsuri suplimentare din pricina noii tulpini a COVID-19. Astfel, Israel își închide granițele.

Noua tulpină a COVID-19 este îngrijorarea momentului la nivel mondial. Autoritățile din toată lumea iau noi măsuri de prevenire a infectării. Israel își închide granițele pentru a prevenii răspândirea virusului.

Israel închide granițele din cauza noii tulpini a COVID-19

Noua tulpină a COVID-19 apărută în Marea Britanie pare a fi cu 70% mai contagioasă decât cea precedentă, astfel că autoritățile iau măsuri suplimentare pentru a preveni răspândirea acesteia.

Mai multe țări au luat decizia de a suspenda zborurile din și spre Marea Britanie, din cauza noilor știri cu privire la tulpina nou descoperită.

se închid granițele în Israel din cauza noii tulpini a COVID-19[Sursa foto: PixaBay]
Mai multe țări au anunțat noi îmbolnăviri cu această tulpină, astfel că aceste măsuri au fost luate în mai multe zone, nu doar în Marea Britanie.

Începând de miercuri, 23 decembrie, ora 14 ( ora României), Israel își închide granițele. Astfel, doar cetățenii israeleni și cei cu permise speciale vor mai avea acees în țară. Totuși, aceștia vor trebui să treacă printr-un set de reguli noi impuse.

Cei care se întorc din Marea Britanie, Africa de Sud și Danemarca vor trebui să stea în carantină între 10 și 14 zile în locații alese de autorități.

măsurile de prevenție împotriva răspândirii virusului trebuie respectate de toată lumea, mai ales acum când s-a descoperit o nouă tulpină a virusului[Sursa foto: PixaBay]
Granițele din Israel vor rămâne închise 10 zile, însă restricțiile se pot prelungi. Specialiștii spun că noua tulpină este mult mai contagioasă însă se poate ține sub control.

De asemenea, noua tulpină a COVID-19 nu poate provoca alte simptome decât cele deja cunoscute.

Restricțiile impuse în mai multe țări din cauza COVID-19 se pot prelungi, în funcție de evoluția bolii. Cu toate că noua tulpină a coronavirus provoacă noi îmbolnăviri, autoritățile sunt vigilente și țin boala sub control, scrie Kafetele.