Carantină totală de joi seara! Românii din aceste zone vor avea nevoie de declarație!

Alte două localități au intrat în carantină începând de joi de la ora 20:00. Este vorba de orașul Eforie și satul Lazu, aflate în județul Constanța.

Autoritățile au decis carantinarea orașului Eforie și a satului Lazu după ce incidența cazurilor a depășit 7,56 la mia de locuitori în orașul Eforie.

Carantinarea orașului Eforie și a satului Lazu va dura inițial două săptămâni, însă ar putea fi prelungită.

Locuitorii din Eforie și Lazu se vor deplasa doar având asupra lor o declarație pe propria răspundere specifică pentru localitățile carantinate.

În cazul în care se deplasează în interes de serviciu, persoanele sunt obligate să prezinte legimitația de serviciu sau adeverința eliberată de societatea unde își desfășoară activitatea.

Orban ridică restricțiile de alegeri

Alegerile parlamentare 2020 vor avea loc pe 6 decembrie, iar premierul a anunțat că restricțiile vor fi ridicate în acea zi pentru ca toți cetățenii României să își poată exercita dreptul constituțional.

„Aş vrea să transmit un mesaj, că există o oarecare îngrijorare din partea cetăţenilor privitoare la exercitarea dreptului de vot.

În toate localităţile carantinate, care vor fi carantinate în data de 6 decembrie, cetăţenii îşi vor putea exercita dreptul de vot!

Nu va exista restricţie în ceea ce priveşte deplasarea cetăţenilor la secţiile de votare pentru exercitarea acestui drept fundamental”, a declarat Ludovic Orban după şedinţa conducerii PNL.

„De asemenea, toţi cetăţenii care se află în izolare sau în carantină datorită faptului că sunt infectaţi cu COVID, fie ca urmare a faptului că vin dintr-o ţară cu incidenţă de infectare mai mare decât România şi sunt carantinate 14 zile,

fie persoane care au intrat în contact cu persoane bolnave, îşi vor putea exercita dreptul de vot prin intermediul urnelor mobile, care vor fi transmise către toţi cetăţenii care doresc să voteze, să vină urma mobila la ei acasă, din cauza faptului că se află în izolare la domiciliu sau în carantină”, a mai declarat Ludovic Orban.

Unii spun ca dupa data de 06 decembrie Romania va fi inchisa pentru o perioada de x zile. Vestea bună este ca președintele a anunțat ca NU vom intra in lock down. Doamne ajuta-ne sa fie asa.