Când va reveni lumea la o viață normală post-pandemie. Anunțul făcut de șeful Pfizer

Șeful Pfizer, Albert Bourla, a anunțat când ar putea reveni lumea la o viață normală post pandemie.

Când va reveni lumea la o viață normală post-pandemie. Anunțul făcut de șeful Pfizer
Planeta continuă să se lupte cu o pandemie de Covid-19 destul de severă.

Valul 4 al infectărilor, care are la bază tulpina Delta (indiană), afectează foarte multe state, unde numărul cazurilor noi și cel al deceselor sunt destul de numeroase.

În acest context, CEO-ul companiei Pfizer, Albert Bourla, vine cu primele predicții în ceea ce privește revenirea la o viață cât mai apropiată de normal.

Bourla a dezvăluit și ce se va întâmpla cu procesul de imunizare anti-Covid. Potrivit spuselor acestuia, vaccinarea ar putea deveni una anuală.

Când vom reveni la viața normală și ce se întâmplă cu vaccinarea anti-Covid. Anunțul șefului Pfizer

Viața ”normală” post-pandemie ar putea fi una condiționată de mai multe aspecte de ordin medical. Printre acestea, cea mai importantă ar putea fi vaccinarea.

Anunțul a fost făcut de Albert Bourla, directorul general al Pfizer. Acesta prognozează că vaccinarea anuală anti-COVID va fi necesară, însă peste un an ”putem reveni la viața normală”, chiar dacă vor continua să apară noi variante de Covid-19, relatează CNBC.

”Într-un an cred că vom putea reveni la viața normală”, a declarat Bourla, într-un interviu la ABC ”This Week”, potrivit sursei citate.

Revenirea la o viață cât de cât normală este una care va depinde de o serie de condiții și avertismente.

Cadru cu cadru: gestul făcut de Leo Messi după eurogolul înscris, când Neymar…
Prezența vaccinurilor anti-Covid nu garantează o victorie finală cu pandemia. Bourla avertizează că mutațiile SARS-CoV-2 vor continua să apară la nivel mondial.

”Nu cred că acest lucru înseamnă că nu vor mai apărea diferite tulpini ale coronavirusului și nu cred ca ne vom putea trăi viața fără vaccinări. Dar asta rămâne de văzut.

Cel mai credibil scenariu al meu acela că, având în vedere că virusul este răspândit în toată lumea, vor continua să apară tot felul de tulpini. De asemenea, vom avea vaccinuri care vor dura cel puțin un an, tocmai de aceea cred că cel mai probabil scenariu este vaccinarea anuală, însă nu știm concret. Trebuie să așteptăm și să vedem datele”, a declarat CEO-ul Pfizer.

Șeful Moderna, opinie similară cu cea a omologului de la Pfizer

Poziția lui Albert Bourla cu privire la ziua când am putea reveni la o viață normală este identică cu cea a șefului Moderna, Stephane Bancel.

”Începând de astăzi, într-un an, presupun”, a spus Bancel în urmă cu câteva zile, când a fost întrebat în legătură cu data revenirii la normalitate, scrie Fanatik.ro