Bursele pentru elevi au fost aprobate în Sectorul 1. Ce bani vor primi elevii

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis că în următoarea şedinţă de Consiliu Local va prezenta proiectul de hotărâre prin care elevii care au rezultate bune beneficiază de burse, scrie RomaniaTV.

Bursele pentru elevi care învață în școlile din Sectorul 1 vor fi plătite, anunţă primarul Clotilde Armand într-o postare pe Facebook

„În legătură cu informațiile apărute în spațiul public referitoare la faptul că primarul Clotilde Armand a tăiat bursele elevilor care învață în școlile și liceele din Sectorul 1, Serviciul Imagine și Cultură a fost împuternicit să facă următoarele precizări:

Informațiile apărute în cursul zilei de astăzi referitoare la tăierea burselor elevilor din Sectorul 1 sunt false și nu au nicio legătură cu realitatea. Elevii din Sectorul 1 își vor primi bursele. În următoarea ședință de Consiliu Local, primarul Clotilde Armand va prezenta spre dezbatere și aprobare proiectul de hotărâre privind aprobarea numărului și a cuantumului burselor școlare.

”Toate știrile referitoare la tăierea burselor elevilor din Sectorul 1 sunt un veritabil fakenews care nu fac decât să creeze panică și neliniște în rândul părinților și copiilor. Pentru că dezinformarea de astăzi a depășit anumite limite, am depus deja sesizare la CNA împotriva unei televiziuni pentru propagarea informațiilor false”, a declarat primarul Clotilde Armand.

Cuantumul burselor elevilor ar putea scădea, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, în decembrie.

Întrebată dacă menţine sau diminuează cuantumul burselor elevilor, ea a răspuns: „Asta e o dezbatere pe care va trebui să o avem când vom vota execuţia bugetară (…) Buget pentru a plăti cum a fost în trecut, când bugetul de cheltuieli nu era supraevaluat, cum a fost în anul 2020, un buget cum am avut atunci nu mai avem şi atunci nu putem să asigurăm cuantumul burselor aşa cum a fost”.

Potrivit lui Clotilde Armand, bursele nu vor fi la nivelul la care au fost, pentru că ar fi vorba şi despre o discriminare faţă de celelalte sectoare din Bucureşti, unde au o valoare mai mică.

https://www.facebook.com/PrimariaSectorUnu/photos/a.622117891300278/1759973324181390/?type=3