Bucureştiul atinge pentru a doua zi consecutiv aproape 2.000 de cazuri. Județul cu cea mai ridicată rată de infectare la mia de locuitori

Bucureştiul atinge pentru a doua zi consecutiv aproape 2.000 de cazuri şi urcă pe locul doi în topul judeţelor cu cea mai ridicată rată de infectare la mia de locuitori: 1.946 infecţii în 24 de ore, scrie Gandul.ro

Bucureştiul atinge pentru a doua zi consecutiv aproape 2.000 de cazuri

Grupul de Comunicare Strategică a raportat azi 1.946 de cazuri noi de coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore în București. Exact același număr, 1.946 a fost raportat și ieri. Rata de infectare a crescut azi la 6,77 la mia de locuitori, de la 6,56 la mie ieri și 5,39 la mie la sfârșitul săptămânii trecute, pe 4 decembrie, când în Capitală se înregistrau 986 de noi cazuri.

Rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut, în ultimele 24 de ore, la 7,09 la mia de locuitori în judeţul Constanţa, dar acesta rămâne pe primul loc în ţară,

Conform ultimei raportări a Grupului de Comunicare Strategică, judeţul Constanţa se află în scădere, cu o rată de infectare de 7,09, însă se situează pe primul loc în ţară, iar Bucureştiul ajunge pe locul doi, cu 6,77 cazuri la mia de locuitori, urmat de judeţul Ilfov, cu 6,14.

Cu toate acestea, primarul Nicușor Dan a respins solicitarea de carantinare cerută de Vlad Voiculescu. Incidența cumulativă la 14 zile în București este de 6,77 cazuri la mia de locuitori.

Și prefectul Capitalei spune că în acest moment nu există un scenariu care să presupună introducerea Bucureștiului în carantină. ”La acest moment nu avem în vedere un asemenea scenariu (carantină-n.r.)și sunt absolut convins că, respectând normele legale aflate în vigoare, evităm să luăm măsuri mai dure, pentru că e nefiresc să iei măsuri suplimentare atât timp cât ele nu sunt respectate. Poți să iei orice fel de măsuri, dacă nu urmărești și respectarea acestora”, a spus Berbeceanu.

Incidenţă de peste 5 la mia de locuitori se înregistrează în continuare în judeţele Cluj – 5,45 şi Braşov – 5,07.

Judeţele cu incidenţă mică a cazurilor de infectare la mia de locuitori în ultimele două săptămâni sunt Harghita – 1,11; Gorj – 1,16 şi Olt – 1,24.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat miercuri 7.365 de noi cazuri de infectare cu coronavirus depistate după prelucrarea a 31.458 de teste. Rata de pozitivare este de 23,4%.

1.276 de pacienți sunt internați în prezent în stare gravă pe secțiile de Terapie Intensivă.