BREAKING! Avalanșă în munții Bucegi. O persoană a fost îngropată în zăpadă, iar salvamontiștii se luptă să o salveze

O avalanşă s-a produs, sâmbătă după-amiază, în masivul Bucegi, sub vârful Ţigăneşti. Primele date arată că avalanşa a prins două persoane dintre care una a reuşit să se salveze,

iar cea de-a doua se pare că este surprinsă sub zăpadă, transmit salvatorii.

Salvamontiștii au ajuns în zona accidentului şi vor prelua persoana care a reuşit să iasă din zăpadă, scrie Cancan.

O echipa de salvamontisti din Râșnov s-au îndreaptat către locul evenimentului. A fost alertat elicopterul, dar, din păcate, în zona nu sunt condiții de zbor.

Avalanșa a avut loc în masivul Bucegi sub vârful Țigănești. Sub zăpadă s-au prins doua persoane dintre care una cel puțin una a reușit sa se salveze, iar cea de-a doua se pare ca este surprinsa sub zăpadă. Informațiile sunt incerte, dar exista varianta ca ambele persoane sa fie în viață.

”Echipele de salvatori sunt la zece minute de locul în care se află prima persoană, cunosc locul, urmează să ajungă a ea şi să o coboare”, a declarat şeful Salvamont România, Sabin Cornoiu, pentru News.ro.

În ceea ce priveşte cea de-a doua persoană, şeful Salvamont a precizat că nu se cunosc date despre aceasta.

”Nu ştim ce anume s-a întâmplat cu a doua persoană, între cele două persoane surprinse de avalanşă nu există contact vizual”, a declarat Cornoiu.

Şeful Salvamont România, Sabin Cornoiu, a declarat la Antena 3 că salvatorii au primit două apeluri de pe două numere diferite, iar când au revenit cu telefoane la cele două numele doar una dintre persoane a răspuns.