ANM, cod portocaliu și galben de ninsori și viscol. Zonele unde se va depune strat consistent de zăpadă

ANM a emis mai multe alerte cod portocaliu și cod galben de ninsori abundente și viscol. Meteorologii anunță că va ninge în mai multe zone și se va depune strat consistent de zăpadă.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți dimineață, mai multe mesaje de avertizare privind evoluția vremii din următoarele ore.

Specialiștii anunță o iarnă severă în finalul lunii noiembrie și debutul de decembrie în mai multe regiuni din țară.

Sunt prognozate ninsori abundente, depunere de strat de zăpadă și intensificări de vânt cu viteze de până la 80-90 km/h în zonele înalte.

Alerte cod portocaliu și galben de ninsori abundente și viscol. ANM anunță strat consistent de zăpadă

Primul mesaj emis marți de ANM cuprinde două alerte, una cod portocaliu și alta cod galben. Ambele vizează intensificări de vânt și ninsori viscolite.

Codul portocaliu intră în vigoare la ora 12.00 și expiră la 18.00. În zona de litoral a județului Constanța vor fi intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 80…90 km/h.

Alerta cod galben a intrat deja în vigoare la ora 10.00 și este valabilă până la 20.00. În intervalul menționat, în Dobrogea, precum și în vestul și sud-vestul Olteniei vântul va avea intensificări, cu rafale cuprinse între 55 și 75 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi și la altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridonali și de Curbură, cu viteze ce vor depăși 75…85 km/h și va ninge viscolit, scrie fanatik.ro