Alerta in toata Europa. Pana de curent uriasa. Vestea vine din Austria

lerta in toata Europa. Intreg continentul ar putea ramane fara curent electric intre o zi si o saptamana.  O veste inspaimantatoare vine chiar din Austria pentru intreg continentul.

Ministrul Apararii, Klaudia Tanner, a atentionat populatia ca urmeaza, in foarte scurta vreme, o avarie uriasa in sistemul energetic european,

care este interconectat intre toate tarile membre ale Uniunii Europene.iar Armata din Austria pregateste deja populatia pentru un “blackout” masiv, scrie dcnews.

Astfel, s-ar putea ca in foarte scurta vreme Europa sa ramana fara curent electric intre o zi si o saptamana.

Armata austriaca si Ministerul de Interne din Austria simuleaza, de cateva saptamani, ce s-ar putea intampla cu servicii esentiale, cu viata locuitorilor, intr-o astfel de situatie.

Autoritatile din Austria au distribuit o lista de actiuni pe care trebuie sa le intreprinda fiecare cetatean intr-o astfel situatie, dar si pentru pregatirea unei astfel de ipoteze.

Blackout masiv in Europa, campanie de informare in Austria

De asemenea: procurati-va:

– apa (2 litri de persoana pe zi – 3-5 zile, bauturi, ceai, cafea;

– mancare durabila timp de doua saptamani (orez, conserve)”, sunt sfaturile transmise de autoritatile austriece pentru cetateni.

Fortele armate austriece informeaza, pe pagina ministerului federal al apararii, bundesheer.at despre obiectele ce trebuie pregatite din timp, in eventualitatea unui blackout.

Ce se intampla dupa o pana de curent?

Nimeni nu stie exact ce se va intampla ca urmare a unei pene de curent. Cert este insa ca nu ne vom intoarce atat de repede la „rutina de zi cu zi” obisnuita.

Este important sa putem depasi o astfel de criza doar impreuna si ca depinde de fiecare dintre noi pentru a face fata consecintelor grave ale unei pene de curent, scrie sursa citata mai sus.

Ce să ai mereu lângă tine, în cazul unei pene de curent

Va fi „ca o campare între patru pereți”, spun austriecii.

Forțele armate austriece informează, pe pagina ministerului federal al apărării, bundesheer.at despre obiectele pe care fiecare dintre noi ar trebui să le avem la îndemână.

„Procurați-vă un radiou cu baterii, alternativ asigurați-vă că aveți acces la radioul unui automobil. Păstrați astfel în permanență rezervorul automobilului pe jumătate plin, lămpi portabile pe baterii, lumânări, extinctoare și sisteme de atenționare privind concentrația de monoxid de carbon.

Depozitați în gospodărie apă de băut, 2 l de persoană pe zi, pentru 3-5 zile, rezerve de hrană pentru 3–5 zile, medicamentele necesare pentru două săptămâni, bani în numerar”.

– Radio cu baterii (radio auto!)
– Lanterne sau faruri (inclusiv suficiente baterii de rezervă)
– Lumânari, aprinderi, stingătoare, alarme de monoxid de carbon
– Apă (2 litri de persoană pe zi; 3-5 zile), băuturi, ceai, cafea
– Mâncare durabilă timp de 2 săptămâni (paște, orez, conserve…)
– Medicație esențială timp de 2 săptămâni, trusă de prim ajutor
– Articole de toaletă, saci de gunoi, benzi adezive, fermoar
– Aragaz, grătar, pastă de combustibil
– Încasați în bancnote și monede mici
– Saci de dormit, pături, haine calde
– Jocuri, blocuri, pixuri
– Mașina să aibă rezervorul măcar pe jumătate plin.