Acest bărbat s-a stins după ce a consumat ceva ce s-ar putea să se găsească și la tine în frigider. Trebuie să renunți imediat dacă bei și tu asta:

Iată o poveste care îți spune să nu ai încredere orbește în reclamele de la televizor și mai ales să te gândești de două ori înainte de a cumpăra orice produs pentru consum.

Cei care merg la sală obișnuiesc să bea energizante și shake-uripline de proteine pentru a-i ajuta să-și creeze masa musculară de care au nevoie. Iată mai jos povestea lui Dean Wharmby, un consumator fervent de aceste produse.

Dean Wharmby, un tânăr din SUA ca oricare altul, căruia îi plăcea foarte mult să-și lucreze corpul avea o dietă extrem de strictă care se baza pe consumul a 10.000 de calorii pe zi pentru a avea o masă musculară de invidiat.

Obișnuia să consume câte 2 cutii de băutură energizantă pe oră, pentru a putea să facă și mai multe exerciții fizice. Cu toate că abuza de aceste băuturi, Dean nu conștientiza efectul fatal al lor.

Acum 5 ani s-a îmbolnăvit și a început să slăbească brusc. Medicii i-au găsit în organism o tumoră și i-au recomandat să facă chimioterapie. Dean însă a refuzat chimioterapia. Cum tumora s-a micșorat în timp,

Dean s-a reîntors la exercițiile fizice și la vechea sa dietă.

Din păcate, tumora care nu se vindecase complet a revenit și a determinat o slăbire și mai puternică a organismului lui Dean. Bărbatul a refuzat din nou chimioterapia și a început să slăbească până ajunsese de nerecunoscut.

De-abia când era prea târziu, Dean a aflat cu stupoare că apariția cancerului a fost favorizată de consumul excesiv de băuturi energizante. Celulele canceroase s-au multiplicat profitând de nivelul ridicat din organismul lui Dean. Bărbatul a murit la vârsta de 40 de ani lăsând în urmă o soție

iubitoare și o fetiță de doar 10 ani. Distribuiți și voi aceasta știre ca toată luma să știe ce se întâmplă dacă consumi prea multe băuturi energizante.

Băuturile energizante au efecte adverse.

Studiile arată că patru din zece români care consumă astfel de băuturi au palpitații, greaţă sau dureri de cap. Medicii spun că cei mai expuşi sunt adolescenţii şi tinerii care consumă băutura combinată cu alcool. Principala problemă ar fi conținutul mare de cofeină. O băutură energizantă poate avea chiar şi de trei ori mai multă cofeină decât doza recomandată, iar de aici până la problemele de sănătate mai e doar un pas, potrivit
Digi24.

Cosmin Fediuc este student în anul întâi la ASE şi mare amator de băuturi energizante, încă din liceu. Bea cel puţin o doză la 2-3 zile. Ştie că nu sunt recomandate pentru sănătate, dar tot apelează la ele.

„De obicei ori când îmi e somn, ori când îmi e poftă. E ca un suc normal, nu pot să zic că are cine ştie ce efect. Seara, dacă eşti prea obosit sau în general dacă ești foarte obosit nu e cea mai cea mai bună metodă să bei energizant pentru că s-ar putea să-ți dea palpitaţii”, afirmă Cosmin Fediuc, student

Adolescenţii sunt cei mai expuşi pericolului, spun medicii, pentru că ei obișnuiesc să consume astfel de produse mai des și în cantități mai mari decât adulții. Un studiu realizat de Institutul de Sănătate Publică arată că, în cazul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani, 45% beau ocazional băuturi energizante, iar 23% săptămânal.

„Eram în clasa a VIII-a pe atunci şi am constatat că sunt destul de dăunătoare. Îmi dădeau energie pe moment şi după rămâneam fără energie. Într-o zi mi s-a facut rău de la ele şi de atunci nu am mai băut”, spune un adolescent.

Printre tineri, energizantele sunt nelipsite de la petreceri sau la ieşirile în club.

Specialiştii spun că principala problema a băuturilor energizante e conținutul mare de cofeină. Pot avea o cantitate de două sau trei ori mai mare decât cafeaua, ceaiul negru sau răcoritoarele.

„Ar fi ca un bici pe spatele unui cal care e obosit deja. Deși dau senzația de căpătare de energie, de putere, de fapt nu au un efect nici asupra cogniției, asupra cunoștințelor, nici asupra memoriei și nici asupra reflexelor. Vrobim despre un produs care nu face decât să stoarcă de energie corpul și să producă, dacă e consumat constant, tahicardie, deci modifică ritmul caridac și dau în timp depresie”, spune Lygia Alexandrescu, medic nutriţionist.